Ahaaaa, stiam eu de ce beau cu atata drag vinisorul meu rosu. Un studiu recent, preluat si de agentia de presa Mediafax, ma anunta ca licoarea cu pricina ma apara de amenintarea numita Alzheimer. Concret, ia uitati ce zice stirea:

„Vinul şi ceaiul verde au efecte protectoare contra maladiei Alzheimer întrucât ambele băuturi conţin o moleculă care împiedică plăcile amiloide să distrugă celulele nervoase din creier.

Vinul şi ceaiul verde conţin fiecare un polifenol, resveratrol respectiv EGCG (epigallocatechin gallate), molecule cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante şi pentru acţiunile lor benefice contra diabetului, obezităţii şi cancerului. Comprimate conţinând doze concentrate de resveratrol fac de exemplu obiectul unui test clinic de faza a II-a în Statele Unite, în cadrul căruia oamenii de ştiinţă încearcă să studieze efectele pe care această substanţă activă le are asupra pacienţilor suferind de forme uşoare şi moderate de demenţă”, scrie Mediafax. Detalii mai tehnice gasiti AICI, direct la sursa.

Recunosc, cu ceaiul verde inca nu ma impac, desi vi l-am laudat si pe el AICI. Dar cu vinul fac casa tare buna. Da da da, stiu, calorii lichide multe… Le-am numarat AICI, cand v-am mai scris despre pasiunea mea vinicola 🙂