Caci trebuie sa stiti ca nu-l aveam deloc la inima, oricat este el de ridicat in slavi de studiile medicale. Dar nu-l aveam la inima din cauza mea. Credeam ca e suficient sa il scufund in niste apa cu bulbuci si sa ii arunc un praf de sare in ochi. Ei, dar si cand am descoperit reteta pe care v-o dau aici, am facut-o deja de 2 ori in 4 zile ca ma topesc de dragul ei. 

1 legatura de sparanghel, 2 linguri din cel mai bun ulei de masline pe care il gasiti, 2 linguri de parmezan, 1 lingurita de suc de lamaie plus coaja rasa de la o lamaie, sare si piper dupa gustul fiecaruia.

mda, azi am cam exagerat cu parmezanul, amore mio

Spalati-l pe domnul Sparanghel si taiati-l in bucatele, usor in diagonala. Umpleti o tigaie medie pe jumatate cu apa si lasati apa sa fiarba. Cand fierbe, adaugati sparanghelul si dati focul mititel. Lasati-l 2 minute pe ceas in apa fierbinte. Dupa ce il scoateti  – sa fie cald – asaltati-l cu restul ingredientelor. Turnati-i uleiul in cap, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sarea, piperul, parmezanul. Pofta buna!

Aveti aici si site-ul unde am gasit reteta, daca vreti sa aprofundati.

cina perfecta - sparanghelul minunat si peste la gratar (ton)