Nu stiu altii cum sunt, dar eu sunt mai mereu in pana de idei cand vine vorba despre diversificarea meniului dietetic. Si mai am si prostul obicei ca atunci cand dau de o mancare pe care o simpatizez, apai numai pe aia sa o consum cateva saptamani/luni. Pana cand nu mai vreau s-o vad in fata ochilor. Da, stiu, gresit, megagresit, cel mai gresit.

La gustari sunt si mai pretentioasa si rareori gasesc unele care sa-mi intre si la inima si la stomac. Momentan sunt in tandreturi cu: o urda draguta-slabuta, migdale crude sau caju prajit (da, asta nu e chiar cel mai bun) – nu mai mult de 10 gr o data pentru ca stiti ca au milioane spre miliarde de calorii, unele fructe cu calorii mai putintele – zmeura, afine, mai merge si cate un mar, desi stomacul meu nu le tolereaza nemaipomenit, sau doua felioare de pepene galben pana cand mi se incheie suspinatul dupa cel rosu. Cam atat. A, era sa uit. Am redescoperit cu o bucurie de copil, laptele. Ne separasem cumva de vreun an, doi, dupa ce nu i-am mai dorit gustul in viata mea, dar acum el imi este cel mai bun prieten la culcare (el si un episod din „Dexter”, „Neveste exasperate” sau „Anatomia lui madam Grey”, dar asta deja e alta mancare de peste).

Dupa cum vedeti, in relatia mea cu gustarile se cam instaleaza rutina, si diversificarea meniului este totusi una dintre cheile succesului in orice dieta sanatoasa. Asa ca astazi va invit sa colectam idei de gustari. Nu se accepta ciocolate cu zero zahar, budinci cu minus 1 la suta grasime si orice alti „lupi” alimentari deghizati in oi, tot alimentare, desigur. Asadar, astept sa va „gust” propunerile!