Cum a fost ea Pofticioasa gand la gand in aceasta dimineata cu studiul despre care vrea sa va scrie. Acum, s-o spunem pe a dreapta: se largesc blugii, ne lauda cantarul in fiecare dimineata, florile de pe rochia ce nu ne mai incapea de ani incep parca sa se faca mai mari de bucurie ca le vom scoate iar in lume, dar, diavolita de celulita, caci despre ea vorbim astazi, nu se va da dusa cu una, cu doua (solutii). De aceea, cu cat mai multe de incercat, cu atat mai bine. Dupa cercetari indelungate, nutritionistii ne pun la dispozitie o listuta din care sa ne alegem alimentele care ne pot ajuta in lupta cu nesuferita coaja de portocala.

Secretul sta in special in micul dejun (cum l-am nimerit astazi!) cand ne putem face plinul cu nutrimente de calitate care pot stimula eliminarea grasimilor in exces, a toxinelor si a lichidelor care nu pot fi eliminate din corp, toate acestea fiind recunoscute pentru menţinerea si agravarea celulitei.

Asadar, luati si va notati lista de cumparaturi pentru maine, poimaine, cand s-o nimeri: 

Iaurtul – studiile au demonstrat ca persoanele care consuma 3 portii de iaurt bogat in calciu au mai putine depuneri inestetice de grasime decat cele care ocolesc acest aliment.

Fructele de padure – contin vitamina C, care stimuleaza producerea de fibre elastice de colagen în piele. Aceasta devine mai ferma, iar celulita, mai putin vizibila. Au si multi antioxidanti care lupta impotriva acumularii de toxine in tesuturi, care pot agrava celulita.

Ghimbirul – pe el si daca nu il puneau pe lista, il adaugam eu. Pe langa gustul incredibil de aromat, stimuleaza, iata, si disparitia celulitei.

Bananele – contin potasiu, element care combate retentia de lichide, dar si fibre, substante care fixeaza toxinele si le elimina din organism.

Papaya – poate fi inclus intr-un regim anticelulitic datorita betacarotenului, element care stimuleaza refacerea tesuturilor.

Acum, sa nu ne imbatam cu apa rece anticelulitica. Lupta e dura si e nevoie de mai mult decat sa mananci un mic dejun ca al meu de acum 2 ore (vezi poza). Dar macar stim si noi pe cine ne putem bizui si pe cine nu, in farfurie. Pe langa informatiile extrase de mine, gasiti mai multe despre subiect aici.

Iar cine are arme secrete impotriva celulitei, ar face bine sa le „fluture” la comentarii 🙂

mic dejun anticelulitic 🙂