Sunt o mare condimentomana. Uneori – nu tot timpul, caci am si zile cand numai putina sare peste bucate ma face fericita – imi place sa simt cel putin 3 arome puternice in mancarurile mele si sa le savurez in tihna. De dimineata am gasit lista asta a condimentelor care ne pot ajuta in slabit pentru ca au darul de a zori arderile metabolismului. Iubesc din toata inima 3 dintre ele, cu celelalte 2 ma impac asa s-asa – nici nu le izgnonesc definitiv de la mine din farfurie, dar nici nu le invit prea des. Asadar, daca vreti sa ii dati de lucru organismului si sa mancati condimentat-bun de subtiat, alegeti dintre:

  • scortisoara – o ador, si nu numai de Craciun, ci in fiecare dupa-amiaza si seara plina de lene din viata mea. Nu stiu de ce asociez scortisoara cu odihna si rasfat. Ea ne poate stimula organismul sa piarda in greutate si de aceea nutritionistii ne recomanda o lingurita pe zi. NU mai mult, din cauza cumarinei, o substanta chimica din scortisoara care poate ataca ficatul daca e in cantitati mari.
  • piperul negru – nu e cel mai bun prieten al meu, dar acum, de cand l-am descoperit intr-o combinatie cu verisorii lui – piperul rosu si verde – ne impacam mai binisor. Potrivit specialistilor in nutritie, arderile noastre sunt stimulate cu plus 8 % daca mancam alimente condimentate cu piper.
  • ardeiul iute – ei, pe el chiar ca nu il consum decat daca e musai-musai. Si cica ar fi musai, caci e cel mai bun condiment-aliat in curele de slabire. Arderile de grasimi continua multe ore dupa ce l-am consumat, intr-atat e de puternic.
  • boabele de mustar – mustarul, dragostea mea. Cum faceau imparatesele pe vremuri bai in lapte de iapa, eu as face in mustar. Da, suna rau, nu e o imagine pe care v-o doreati, dar e adevarul. Dati-mi mustar cu paine si imi deveniti cei mai buni prieteni. Noroc ca dieta nu ma desparte de mustarul meu iubit – boabele lui grabesc metabolismul cu 15 % in orele dupa masa.
  • ceapa – bine ca intre noi sta un monitor, caci altfel multe dintre aceste povesti ale Pofticioasei v-ar fi spuse cu miros de ceapa. As manca-o zi si noapte, intr-atat imi place. In special in variantele verde si rosie. Si ea e renumita pentru ca topeste grasimile.
Gasiti mai multe amanunte despre subiect aici, de unde m-am si inspirat. Voi de ce condimente va inconjurati cel mai des in bucatarie? Pe lista preferatelor mele sa mai treceti, va rog, chimenul. Cu litere mari.