Carbohidratii, cei de care suntem invatati sa fugim ca diavolul de tamaie, intr-o cura de slabire, se ascund in nenumarate produse pe langa painea alba, pe care o evitam cu sfintenie. Potrivit The Huffington Post, pericolul pandeste in vremurile noaste din urmatoarele alimente, mult mai daunatoare decat o felie de paine. Asadar, iata-i pe inamici, multi cu un nivel de cardobidrati peste doza zilnica recomandata:

1. Bauturile dulci pe baza de cafea – le cunosc prea bine, m-am declarat deseori moarta dupa ele. Espresso, frisca, caramel, vanilie, ciocolata… Pot avea chiar si peste 400 de calorii. Gem de zahar si de grasimi saturate.

2. Covrigii – despre care am mai scris aici, sunt atat de ticalosi incat specialistii recomanda consumarea unui doar daca alergam apoi timp de …2-3 ore. Un covrig are intre 250 si 300 de calorii si peste 50 de grame de carbohidrati. Dar, Doamne, ce-mi lipsesc.  

3. Sucurile si piureurile de fructe (alias smoothies) – sunteti tentati, ca si mine, sa intrebati care e problema cu ele, din moment ce par sanatatea intruchipata. Problema e ca 450 de grame de piure de fructe poate contine 75 de grame de carbohidrati si 64 de grame de zahar. Asadar, bautul unui smoothie se poate transforma, in cel mai bun caz, in gustat.

4. Briosele – vai, ce ma mai tentau cele pe eticheta carora scria „briosa light, fara zahar”. Una singura contine aproape 64 de grame de carbohidrati si mai mult de 30 de grame de zahar. Exact, mai bine un mar.

5. Iaurturile cu fructe – pe cat de sanatos si recomandat este iaurtul, daca ii adaugam un „cu fructe” se schimba radical situatia. Pot contine o cantitate foarte mare de zahar si isi dubleaza practic numar de carbohidrati: un iaurt contine in mod natural 12-15 grame de carbohidati din lactoza, cand primeste fructe discutam de 30 grame sau chiar peste. Cel mai bine este sa adaugam cateva fructe proaspete peste un iaurt cu absolut nimic.

Gasiti mai multe informatii pe tema atacata astazi, aici.

Va doresc un week-end sarac lipit in carbohidrati si alte tentatiuni!

sursa: blogphoto.it

Tagged in: