De muuuulta vreme v-am spus ca unul dintre indemnurile tuturor nutritionistilor in materie de slabit este: mancati incet, mestecati bine fiecare inghititura. Exista si teoria ca este nevoie de 20 de minute pentru ca organismul sa simta senzatia de satietate, asa ca daca noi vom infuleca la fel ca niste mancai, vom consuma o cantitate insemnata de mancare in acel timp.

Va marturisesc ca mie personal, uneori imi iese, alteori nu. Mesele din timpul saptamanii sunt uneori grabite, ca sa nu zic ca unele chiar „inhalate”, in schimb, in week-end, este timpul savurarii. Ei, ca sa se asigure ca nu mai exista abateri de la regula si ca toata lumea care vrea sa slabeasca are o sansa sa se convinga de beneficiile mancatului lent, niste oameni destepti de la o companie din Hong Kong au creat un gadget pentru dieta: furculita computerizata care iti socoteste frecventa cu care o duci la gura cu mancare si, daca se intampla prea des – adica mai mult de o imbucatura la 10 secunde – HAPIfork se va aprinde si va vibra la fel ca un telefon mobil, atentionandu-te ca te hranesti prea rapid. 

sursa: livescience.com, Hapilabs

Functioneaza cu baterii si are un senzor care ii transmite informatia despre cat de des face drumul farfurie-gura. Inventia este mai complexa, in sensul ca poate fi conectata la o aplicatie de mobil sau de calculator si acolo utilizatorul poate tine un fel de condica.

sursa: Huffington Post

Exista si varianta lingura, pentru cine iubeste supele, si toate vin in 5 culori diferite. Produsul final, cu care s-au laudat autorii in Las Vegas la CES (Consumer Electronic Show), cel mai mare targ de tehnologie, ar putea fi gata prin primavara, la un pret de 99$. Hm, as vrea sa o testez, zau 🙂 Pe verde sau roz!

HAPIfork, sursa: Huffington Post