Inteleg ca dupa toata vaicareala si supararea starnite de propunerea ca pasagerii XXL sa plateasca la fel de gras (ca ei) cand calatoresc cu avionul, o companie aeriana trece de la vorbe la fapte. Compania cu pricina este din insulele Samoa, Samoa Air pe numele ei, si devine astfel prima din lume care isi va taxa pasagerii in functie de greutatea acestora, anunta gizmodo.com.

In curand, calatorii Samoa Air isi vor introduce si kilogramele lor odata cu kilogramele bagajului, iar in functie de rezultatul adunarii lor, vor achita calatoria. Nu va imaginati ca vor fi crezuti pe cuvant. Pe aeroport, langa banda pe care sunt cantarite bagajele, vor fi cantariti si oamenii.

„Mi se pare cel mai cinstit mod de a taxa pasagerii. Fara suprataxa pentru bagaj, fara alte complicatii – un kilogram e un kilogram si va fi achitat ca atare”, a declarat Chris Langton, directorul execuiv al Samoa Air.

worst-people-on-plane

Decizia este pusa pe seama faptului ca Samoa Air are doar avioane mici, insa si faptul ca locuitorii insulelor Samoa sunt tot mai masivi este vehiculata.

Preturile vor varia intre 50 de dolari si 200 de dolari pentru aproximativ 50 de kilograme, in functie de durata zborului, dar reprezentatii Samoa Air spun ca o familie de greutate normala va vedea chiar o reducere a costului biletelor.

Si acum, intrebarea care sta pe buzele tuturor – grasuti sau nu – va fi Samoa Air un model de urmat pentru restul companiilor aeriene? Vom plati toti pasiunea noastra pentru savarine sau grisine? Si daca da, cum vi se pare ideea?