Pofticioasa nu incheie o saptamana grozava pentru dieta, dar poate vom vorbi despre asta, pe larg, maine. O incheie insa cu o veste buna, pe o tema care o face sa se linga pe degete la cafea. Ciocolata neagra si ale ei beneficii. La inceput, gustul acestui sortiment nu mi-a spus absolut nimic. Eu o sunt (sau mai bine spus eram pana foarte de curand) fata vaniliei, a ciocolatei cu mult lapte, a cremelor mai ales de culoare deschisa in prajituri. Ciocolata amaruie mi s-a parut o anomalie alimentara cu care nu ma voi impaca. Si totusi, asa cum va spuneam si ieri, gusturile chiar se pot educa.

Citind in ceva revista in urma cu multi ani, ca ciocolata asta ne poate face bine la sanatate si este mult mai recomandata in dieta decat surata ei scaldata in lapte, am inceput sa imi administrez cate un patratel in fiecare dimineata la cafea. Si sa stiti ca am slabit cu tot cu ea. Obiceiul a pierit in ultimele luni, dar, printr-o dulce (amaruie) coincidenta a reinviat in aceasta dimineata pentru ca nu am putut rezista unei tablete vazute pe o taraba. 

Si pe cand luam eu o inghititura de ciocolata, una de cafea, una din noutatile nutritionale ale planetei iata peste ce titlu dau: „Pentru a slabi, este indicat consumul de ciocolata neagra, dar cu moderatie”. Pai asa mai baieti! Americanii s-au ocupat de cea mai noua cercetare care ne spune ca aceasta ciocolata are putere de a ne scadea IMC-ul – indicele de masa corporala, prin efectul pe care il are asupra metabolismului. IMC-ul asta permite calcularea corpolentei unei persoane si este raportul dintre greutate si patratul inaltimii. Participantii la studiul de care va zic, a caror medie de varsta a fost 57 de ani, care mancau ciocolata in medie de 2 ori pe saptamana si faceau sport de 3-4 ori, aveau un IMC mai mic in comparatie cu cel al persoanelor care nu consumau acest desert la fel de des.

„Este o descoperire putin surprinzatoare”, a declarat Beatrice Golomb, de la Universitatea California din San Diego, coordonatoarea studiului.

Iar o colega a adaugat: „Cu condiţia să fie consumată în limite sănătoase (aprox.28 grame pe zi, din cea neagra), ciocolata nu îngraşă. Din contră, ea permite controlarea greutăţii” – Suzanne Steinbaum, directoarea departamentului de maladii cardiace din cadrul spitalului Lenox Hill din New York. Gasiti toate informatiile aici.