Puteam sa bag mana in focul aragazului ca savarinele, fondantele si toate suratele lor dulci sunt de condamnat pentru cele mai multe kilograme depuse pe trupurile pamantenilor. Insa nu e asa.

Potrivit unui studiu semnat Harvard si citat de Huffington Post, chipsurile de cartofi si cartofii prajiti (in general orice cu cartofi) sunt principalii vinovati pentru asa-numita ingrasare in timp. Adica mancam azi, mancam maine, si cand tragem linie de Revelion, aceste alimente ne-au adus cei mai multi colacei. Cercetarea de care va vorbesc s-a desfasurat pe 20 de ani si a tras concluzia ca din cauza cartofilor noi ne rotunjim, in 4 ani, cu aproape 1 kilogram (800 gr.).

Locul secund in acest top neplacut le revine bauturilor indulcite. Iar locul 3 – carnurilor procesate.

Clasamentul pe dos ne anunta ca legumele, cerealele integrale, fructele, nucile si iaurtul ne ajuta sa pierdem din rotunjimi. Nici aceste alimente nu au calorii putintele, dar consumandu-le, oamenii se tin departe de alte produse si mai calorice si ajung astfel sa piarda intre cateva sute de grame, fara sa faca nicio alta schimbare majora in dieta. (Secretul cu toate aceste alimente “pozitive” este ca sunt pline de fibre si astfel ne fac sa ne simtim satui o lunga perioada).

Asadar, stiti ce aveti de facut  data viitoare la restaurant, cand oscilati intre cartofi prajiti si legume la gratar.

Tagged in:

, ,