Una dintre binecuvantarile ultimei saptamani in viata schimbata a Pofticioasei a fost raftul plin cu fructe rosii proaspete, gustoase & ieftine, din magazinele frantujilor. Credeti sau nu, chiar si in vremuri de nedieta, vremuri crunte pentru talie, daca imi puneti in fata un platouas cu afine, zmeura, mure, capsuni si unul cu dulcegarii cofetaricesti, aproape garantez ca m-as infige in cel poreclit si “sanatate curata”. Imi plac ceva de speriat toate fructele astea “berry”-cesti, vorba englezilor.

Iar o veste mai buna nu puteam primi de dimineata, pe cand imi ispraveam castronul de cereale cu toppping de afine si capsuni (vii, sa ne inteleg, nu zeama din sticla). Am citit in timp ce rasfoiam “presa dietetica”, ca apar dovezi stiintifice tot mai tepene ca cine mananca familia aceasta de berries are numai de castigat pentru sanatatea creierului – poate preveni pierderea memoriei odata cu imbatranirea, deci poate lupta cu teribilul Alzheimer si nu numai.

Fructele rosii contin un nivel pana la cer de antioxidanti, iar acestia protejeaza celulele creierului de ticalosii radicali liberi care le ataca. Tot aceste fructe au puterea sa schimbe felul in care comunica neuronii, pentru ca totul sa functioneze mai bine. Gasiti concluziile complete aici.

V-as indemna sa dati fuga sa cumparati fructele-minune, insa cine a vazut pozele mele, a simtit ca ii ploua in gura de pofta si a mers sa le caute in Romania, s-a intors deceptionat. Scumpissime si crude. Mai aveti insa putintica rabdare. Si apoi, infruptareaaa!

i

Tagged in:

, ,