Cred ca nu mai incape indoiala ca legumele si fructele sunt cel putin nemaipomenite in alimentatia pamantenilor. Se scriu carti despre asta, putem testa si noi pe pielea noastra efectele-miracol daca le poftim mai des in farfuriile si furculitele noastre. Desi este clar ca avem numai de castigat din consumul de legume-fructe, studiile merg mai departe si ne aduc vesti interesante.

De pilda, cercetarea care mi-a cazut astazi sub ochi, ne spune (din nou, dar sub o alta forma) ce efecte are consumul de legume si fructe asupra organismului uman. Studiul, preluat si de agentia de presa Mediafax, spune asa:

„Cercetătorii au descoperit că un consum regulat de legume şi fructe generează un comportament… mult mai optimist pentru persoanele care au în meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale.

Un nivel ridicat de consum al legumelor şi fructelor duce la secreţia unui nivel ridicat de substanţe bogate în caroten. O substanţă compusă a carotenului este beta-carotenul, un pigment găsit în fructe precum portocalele, în legumele verzi şi cele cu multe frunze.  

„Persoanele care sunt în general optimiste au în sânge niveluri ridicate de caroten şi beta-caroten. Acesta este un prim studiu care demonstrează că între optimism şi sănătate există o relaţie strânsă”, susţine Julia Boehm din cadrul Universităţii Harvard, divizia de Sănătate Publică.

Una dintre teoriile cercetătorilor susţine că antioxidanţii ar avea un efect de destresare asupra consumatorilor.

O serie de studii efectuate în trecut au demonstrat că substanţele antioxidante pot aduce aporturi benefice de circulaţie a sângelui, şi nu numai, pentru corpul uman. Antioxidanţii ajută la protejarea celulelor din organism şi asigură protecţia împotriva bolilor.„. (toate detaliile cercetarii – aici)

Nu stiu daca mai optimisti, dar mai energici si mai sanatosi SIGUR! Testat pe pielea Pofticioasei.