A mai ramas o zi din concursul Danone de care va spuneam si AICI. Dar am sa reiau un pic povestea lui, ca sa va fac pofta de competitie. Cei de la Danone au lasat o campanie de curiozitati despre brandul lor – dintr-un infografic afli, de pilda, cate vacute dau lapte pentru produsele lor, cate tone de lapte sunt procesate zi de zi, cate iaurturi sunt produse in fabrica din Bucuresti. Au fost extrem de deschisi si la capitole precum conservantii din marfa lor ori fermentii folositi – documentul ACESTA cu mituri iaurtiere este extrem de interesant. Aveti si infograficul aici jos, puteti da click pe el ca sa-l mariti si sa-l intoarceti pe toate partile.

Danone infographic modificat albastru

Acum, concursul care se incheie maine la ora 23:59 va provoaca pe voi cei ce aveti un blog sa postati acest infografic si sa scrieti despre un lucru din cele multe si noi aflate despre Danone, un lucru care v-a atras atentia si v-a facut sa spuneti „Serios?! Nu stiam asta despre Danone…”. Dar toate regulile, de-a fir a par, sunt AICI , pe Blogal Initiative, unde se desfasoara toata intrecerea. Cum va spuneam, maine se suna de final, iar pe 5 iulie, un juriu din care fac parte si eu va desemna 3 articole premiante – autorii vor primi cate 100 de euro din partea Danone.

Sa va spun si ce mi-a placut mie sa aflu din toate informatiile proaspete puse pe tava de Danone – povestea primului iaurt al marcii, facut in 1919, la Barcelona, de catre Isaac Carasso. Ingrozit de numarul mare de copii suferinzi de tulburari intestinale, Carasso decide sa produca iaurt cu bacterii lactice de la Institutul Pasteur. Fiind in cautarea unui nume pentru iaurtul destinat copiilor, Isaac Carasso se gandeste imediat la numele de alint al fiului sau Daniel – Danon in spaniola. Iaurturile Danone erau vandute la acea vreme in farmacii si erau recomandate de Colegiul medicilor din Barcelona. Mi-a prins bine sa aflu si multe lucruri pretioase despre bacteriile folosite in iaurt, in special despre cele cu potential probiotic. Dar nu am sa va insir aici ce si cum, gasiti oricum totul in documentele link-uite mai sus.

yoghurt

Dincolo de provocarea jurizarii, mi-a placut mult indrazneala Danone de a discuta, iata, cu cartile si iaurturile pe față 🙂 Mai multa deschidere si transparenta din partea celor care ne au in grija zi de zi prin produsele pe care le consumam este o idee nemaipomenita. Dar vorba lunga, saracia celor care au blog si vor sa se inscrie in cursa. Grabiti-va, Cenusareselor, maine, cand bate ceasul miezul noptii, sansa s-a dus!