„A fost odata ca niciodata, o copilă, care provenea dintr-o familie modestă, si visa la Cosânzene si buburuze cuvântătoare. Era singura la parinti, dar nu avea cu ce sa fie rasfatata, doar cu iubire si cuvinte înţelepte. Isi dorea mereu mai mult, voia sa aiba viata fetitelor din jurul ei, voia papusi, curcubee, roz, buline, zambete si prajituri. Dar se multumea cu dragostea parintilor ei. Ii placea sa auda povestile nesfarsite ale prietenelor ei, cu flori, cu dulciuri, bezele si bunatati, dar nu era invidioasa, isi dorea doar ca intr-o zi, sa gaseasca si ea ceva deosebit, sa aiba ce povesti.

Intr-o după-masă, mama copileivenise acasa cu o punga magica de…fundiţe. Copila deschise ochii larg, zambise, si intr-o secundă deschise punga si luă la ronţăit o fundiţă. Mama zâmbise si ii explicase cu calm, ca acestea sunt niste macaroane speciale, care sunt servite numai de printese, dar trebuie gătite. Copila, cu lacrimi in ochi, şi un strop de răsfăţ, le voia atunci! Mama ei, cu acelasi zambet, ii promisese ca nu va dura numai 10 minute, timp in care, o indrumase sa imbrace fustita preferata, sa fie aidoma unei printese.

3426572140_08cbbf278d_o

Dupa 5 minute copila statea bătând din picioare, pe scaunul de lemn din bucatarie. Mama ii pusese in fata un castronel cu farfalle cu lapte si miere. Fetita savura fiecare fundita si din cand in cand ii spunea mamei sale „Mami, eu pap fundite!”. Mama zambea. In acea dupa masa, copila povestise tuturor prietenelor ei, ca mama i-a pregatit mancarea printeselor! Era cea mai fericita… gasise acel lucru deosebit pe care il  astepta sa se intample.

Azi, copila are 26 de ani. Si de atunci, nu a mai mancat sau gatit fundiţe, deoarece si-a dorit sa pastreze acea amintire…gustul fericirii, al mandriei si al implinirii…cat mai vie in sufletul sau…poate si-ar permite sa isi cumpere 100 de pungi de farfalle, dar nu astea conteaza. Isi doreste doar o copila la randul ei, careia, intr-o zi, sa ii gateasca mancarea printeselor!

Cu drag,

o copilă”

Poveste inscrisa in concursul din campania „Poftim, dar si postim”, organizata de Pofticioasa.ro si BIOMANIA.RO.

Va castiga daca va strange cele mai multe like-uri, comentarii, share-uri pe/de pe acest site.