Nu pretind sa detin cheia siluetelor ca-n revistele lucioase si recunosc ca nu stiu nici 10% din minunatiile si secretele nutritiei sanatoase , dar ce am testat si a functionat, impart cu voi, cu draga inima. Cand te vede ca te subtiezi, lumea te incolteste cu vesnica intrebare „care e dieta, trebuie sa ne-o dai!”. Pai nu e. „Cum nu e?”. Pai uite asa. Nu suport sa port la gat lesa gramajelor fixe intr-un regim – am cantar de bucatarie, stiu cantitatile de bun simt si posterior mic, mi le dramuiesc singura, nu pot face pace cu gandul ca trebuie sa mananc dimineata, la pranz si seara feluri ce trebuie pregatite minutios dinainte, nu cred ca ce functioneaza pentru Ionela din sud-vestul Marocului functioneaza si pentru Viorela, emigrata in Miami, Florida. Asa sunt eu.

Si stiti cum se zice „omul cat traieste, invata” – am sa completez cu „omul cat traieste si tine diete, invata”. Nu suport eu tiparele dietetice, insa pot trage, asa cum ma pricep, niste concluzii de bun simt. Si va prezint concluziile pe care le-am tras pe pielea mea in ultimele saptamani. Nu le luati ca litera de lege, poate pe voi nu au niciun efect, dar analizati-le si daca va par potrivite, aplicati-le.Β 

Adio, paine! Cand am decis sa pun piciorul durduliu in prag si sa alerg dupa silueta, mancam paine cam de doua ori pe saptamana. Pana m-am lovit de un nenorocit de platou, faza aceea din regim cand nu mai dai jos un gram indiferent ce-ai face. Ei, acum cateva saptamani, am scos painea definitiv din alimentatie. Si s-a vazut. Se vede atat de bine incat imi vine sa las tastatura si sa ma mai duc sa ma admir inca putin in oglinda πŸ™‚

Adio, mese dupa 20! Asta era o mare problema a mea: din cauza serviciului pe care il aveam in Romania, cina mea avea loc cel mai devreme pe la 21. Si dupa aceea mai adaugam doua gustari. Organismul saracutul (ma rog, grasutul) se obisnuise si imi cerea ca si catelul lui Pavlov bucate la aceleasi ore. Dar cum orice invat are si dezvat, mi-am propus de cateva saptamani sa nu mai iau masa de seara mai tarziu de 20. Desigur, as mai baga ceva la stomac pana la 12-1 cand ma culc, iar un pahar de lapte e salvarea mea. Si masura asta se vede pe talia mea din ce in ce mai conturata.

Adio, fructe seara! Ce ma mai infruptam cu fructe pe la 22-23. Pana m-am dumirit: fructele sunt carbohidrati, ingrasa de nu ne vedem, iar organismul ar prefera sa nu i le dam dupa pra 18 cand isi incetineste motoarele, adicatelea arderile. Si uite asa mi-am facut un frumos obicei din a le manca dimineata si, eventual, la pranz. Excelenta decizie, imi confirma corpul meu.

Ei, aceste 3 schimbari m-au ajutat sa mai rad ce surplus in ultima vreme si, cine stie, va pot inspira. Daca aveti si voi decizii-minunate-laudate, va rugam, impartasiti-le.