Sa nu care cumva sa aveti impresia ca eu cred in metodele pe care am sa le insir, ca le sustin, ca le promovez, ca etc, ca samd. Le-am gasit, m-am minunat de ele si am spus sa le scot spre dezbatere. (Unele sunt chiar amuzante, o sa vedeti). Site-ul shape.com a venit cu ele, iar agentia noastra de presa Mediafax le-a preluat. Asadar, daca vrem silueta cica trebuie sa:

1. Consumam ulei sau apa cu zahar intre mese – potrivit unui psiholog american care a dezvoltat chiar o dieta pornind de la teoria asta, cine bea de 2 ori pe zi 1-3 linguri de apa indulcita sau 1-2 linguri de ulei de masline intre mese inregistreaza o scadere a apetitului.

2. Condimentam bine de tot mancarurile. Fortam astfel creierul sa fie atent la noile arome si ne controlam mai bine portiile. Cu cat combinatia de arome e mai inedita, cu atat functioneaza mai bine. 

3. Renuntam la gustari. Asta din seria cate bordeie de nutritionisti, atatea obiceie de a da sfaturi. In timp ce unii nutritionisti recomanda 5-6 mese mai mici pe zi, altii spun acum ca o frecventa mare a meselor poate tulbura organismul, care ajunge sa nu mai stie cand ii este foame.

4. Consumam dulciuri atunci cand… gatim. (Mie personal mi se pare o prostie, dar ma rog). Chipurile, o acadea cu arome puternice tine papilele gustative ocupate si nu mai avem tentatia de a gusta tot timpul din felurile pe care le preparam.

5. Blocam mirosul cu un cleste pe nas. (Hahahaha, sa vad eu asta intr-un restaurant). Mirosul are un rol cheie in modul in care percepem mancarea si din acest motiv plasarea unui cleste de rufe pe nas, este binevenit in timpul mesei.

6. Renuntam la una dintre mesele principale. Postul cu intreruperi este printre noile tendinte in materie de cure de slabire. Un post alimentar de 24 de ore poate fi perceput de organism ca un maraton al foamei, asa ca renuntarea la una-doua dintre mesele principale este o metoda mai usoara de a pierde din greutate.

7. Mancam o prajitura la micul dejun. Am mai scris despre chestiunea asta atunci cand a aparut studiul, puteti vedea textul aici. Israelienii spun ca un mic dejun mare care include si desert este idealul intr-o dieta.

Asadar, cum comentati? Credeti in vreuna, ati incercat-o, intentionati sa?