1. Branzaaaaaa, cu tot neamul ei cel gras si gustos. Da, stiu, ne dolofaneste cumplit si mai sunt si cei din ceata care spune ca nu ne fac bine lactatele. Dar, Doamne, Doamne, cat de buna poate sa fie. Sunt cel mai mare fan in viata al parmezanului, al branzei cu gauri, al mozzarellei originale, al urdei intr-o anumita formula magica, al casului dulce, al telemelei de oaie. Aaaa, simt ca nu voi putea termina postarea asta fara sa intru in frigider la raionul branzicios.
2. Combinatia ou-branza-paine. Cica n-ar fi buna. Cica nu combini proteina cu proteina asa dupa capul tau. Nu mai vorbesc de combinatia proteina-carbohidrati (adica painea). Mai oameni buni, dar eu nu pot sa mananc omleta doar cu ou – ce omleta e aia?! Si sa nu va aud ca bine, bine sa o mananc cu branza, dar macar sa inlatur felia aia de paine, caci, vorba americanului it’s not gonna happen.
3. Vinul rosh. Ei, de el nu pot sa ma dezic fie ce-o fi! Chiar acum, cand va scriu, am sorbit deja un pahar si ma pregatesc sa imi mai torn jumatate desi taaaare imi doresc sa scap de niste (multe) kilograme. Dar daca renunt si la el ce-mi ramane in afara de broccoli si de hrean?
4. Untul de arahide. Nu stiu daca ati vazut filmul acela cu Joe Black in care supra-ultra-mega-dragutelul Brad Pitt (strict de moaca lui in filmul asta vorbesc, acush nu-mi mai place) joaca Moartea si gusta pentru prima si prima oara, intr-o vizita de lucru pe Pamant, untul de arahide. V-am pus mai jos o poza din film, e dementiala la fel ca scena si la fel ca produsul de care va vorbesc. Untul de arahide este mancarea lui Dumnezeu pe pamant. Am zis, am zis! Bine, faptul care are 180 de kcal pentru 2 linguri intra la categoria „nu ma intereseaza absolut deloc”. Ador sa-l intind pe felioare de mere sau pe paine integrala pe care o savurez cu o cafea tare dimineata pe veranda… Mama, mama!
5. Semi-prajelile. Adica vinetele sau dovleceii sau alte cumetre legume facute la gratar sau tigaie, pe care chiar nu mai vreau sa le privez de cele cateva picaturi de ulei. Apai nu s-o face gaura in cer (in burta mea cu atat mai putin) daca le tavalesc nitel prin niste ulei de masline inainte sa le arunc in cuptor sau sa le trantesc in farfurie. Am incercat si varianta sa le fac fara ulei si sa picur putin dupa, pentru gust, dar nu ma coafeaza. Asa ca lasati caloriile-surplus sa vina la mine! Pentru gustul cel bun, chiar merita.
Voi de ce anume nu va puteti desparti, culinariceste vorbind?
si mie imi plac tare mult branzeturile,cam toate,dar cel mai tare telemeaua:)fac ce fac,mananc o branzica pana in 7% grasime si hop mai trz si o bucatica mica d telemea:)iar imi place f mult combinatia de carne cu branza:Dimi plac f f mult ardeii copti cu mai mult otet:)si paharul de aperol pt care prefer sa renunt la masa d seara:))))
@Ofe: mmmmm, ardei copti. deliciu! deci suntem amandoua sclavele telemelei :)))
1.untul de arahideeee (numai de bine pentru cel ce l-a inventat!) e bun oricand, indiferent de ocazie, chiar si la aniversari! merge si singur, dar daca pun langa el niste caramel si-un covrigel sarat (ca pe meleagurile noastre nu sunt batoane Take Five, si-i mai bine ca-i asa!), atunci se deschid portile Raiului! Problema cu untul de arahide e ca niciodata nu mi se pare suficienta portia recomandata, si ma trezesc ca se termina borcanul din 4 portii 🙁
2.biscuitii fragezi cu unt alaturi de cafea
3.mamaliga…cu orice! dar mai ales cu magiun de prune si smantana sau cu unt si branza de burduf!
gata! m-am confesat! ma duc repede sa beau 1 litru de apa ca sa uit ce-am scris aici si sa ma intorc la rontait frunze de spanac!
@Andreea: nu stiu ce e aia Take Five si nici nu vreau sa aflu :)) eu refuz cu indaratnicie sa gust biscuitii Oreo pentru ca sunt inconjurata numai de fanatici ai lor. pe sistemul gustul pe care nu il cunosti nu are cum sa te subjuge. i miss magiun. cred ca in el o sa ma infig intaia si intaia oara cand repoposesc pe plai romanesc. asa am facut si dupa Franta 🙂
hmmm, mi se pare ciudat ca nu pot numi o chestie de care sa nu ma pot desparti. Si nu cred ca e de la faptul ca sunt post imbuibare fortata. Pur si simplu nu am nimic dupa care sa ma omor in asa hal. Crema de vanilie sau de zahar ars sunt preferintele de varf dar daca mananc de cateva ori pe an in situatia in care nimic nu ma opreste banuiesc ca nu pot sa ma incadrez in clubul vostru.
@Crossthelimit: eu nu stiu cine esti tu, adica de esti om au ba, si daca iti curge sange prin vene :)))) cum sa nu poftesti dumitale la nimicutza? sa n-ai o preferinta alimentara cu care esti gata sa mori in brate… de neconceput, zau.
papanasi cu smantana si dulceata de fructe de padure
@Cristina: si eu eram maaaare fana a papanasilor, dar de la o vreme nu mai suport gustul de coca uleioasa. vanata uleioasa da, dar coca ba. mor cand ii vad pe americani cum se infing in gogosi toata ziua buna ziua. ceea ce nu poate decat sa ma bucure 🙂
1. Branzeturile<3,imi place foarte mult cea de capra. 2. Mamaliga cu branza si smantana<3. 3. Placinta sau strudelul(prioritate are placinta)cu mere. 4.biscuitii gen cookies. 5.snitele de pui:D.
Slabiciunea mea: biscuitii Jaffa, pufuletii, nachos si mai nou, sticksurile cu Finetti 😀
Ohh si alunele de toate felurile: caju, de pamant, de padure, migdale etc. Stiu ca astea teoretic sansatoase, dar nu in cantitatile pe care le mananc eu :))
@Ana: nu in cantitati mari si NU prajite sau sarate ci asa cum le-a lasat pe ele tanti Natura, crude. se zice sa nu depasesti cantitatea care ti-ar incapea intr-un pumn.
fructe fructe fructe. nu ma pot opri… din pacate. pepene rosu, struguri, pere si orice alte fructe cu muuuult zahar. la care adaug un pic de branzica mucegaita la final. troznesc si un pumn de migdale coapte (sau depinde, acum in sezon castane). toate astea cer un vinut ( rosu, alb, roze nu conteaza bun sa fie). si uite asa, am mai ratat o zi de dieta.