Am tot zis ca odata si odata am sa ma inham si eu la un program de detoxifiere frumos si sanatos, caci, slava Cerului sunt atatea care mi-au sunat bine, mai ales unele descoperite prin America. Cand se va intampla asta promit sa va tin la curent cu fiecare pas, dar pana atunci, am descoperit tot in presa din SUA, mai exact in revista Women’s Health, o lista cu alimente, lista intocmita de un nutritionist, care ne-ar putea ajuta organismul la detoxificare, mai ales dupa aceasta perioada a caltabosilor apusi si a sarmalelor inca vii in amintirile noastre. Asadar, sa le dam o sansa urmatoarelor:
1. Avocado – are acizi grasi prietenosi cu inima, dar si un compus care are capacitatea de a bloca absorbtia de catre intestine a unor anumite grasimi care ne pot dauna. Este si un bun prieten al ficatului.
2. Sfecla rosie – are proprietati antiinflamatoare si antifungice si ajuta celulele sa se regenereze, sa se repare – in special pe cele din ficat, cel care este centrul de control al unui program de detoxifiere.
3. Broccoli – este grozav pentru antioxidantii puternici pe care ii contine si nu avem voie sa uitam ca este pe lista cruciferelor care reduc riscul anumitor cancere.
4. Mararul – continute anumiti compusi care ajuta ficatul sa elimine substantele toxice care il ameninta si sa se refaca. Este bogat in vitamina C, lupta cu microbii si are si el antioxidanti berechet.
5. Ceaiul verde – mult mai generos in antioxidanti decat ceaiul alb, negru sau alte soiuri. Cafeina din ceaiul verde are si un efect diuretic care ajuta si el destul intr-o detoxifiere.
6. Lamaia – este regina antioxidantului numit vitamina C, fara de care ne-ar fi tare tare greu cand vrem sa neutralizam substantele toxice care ajung in organism.
7. Ceapa & usturoiul – au flavonoizi care stimuleaza si ei producerea unuia dintre cei mai puternici antioxidanti ai ficatului. Drept urmare, amandoua au un efect anti-bacterii si ne pot creste imunitatea.
8. Verdeturile (salata verde, spanac, rucola) – si ele fac parte din grupul care ajuta ficatul sa se curete bine de tot. Consumate crude, intr-un castron generos, ne sunt de cel mai mare sprijin.
9. Iaurtul – cel care contine culturi lactice probiotice (bacterii vii) are niste puteri mari in procesul de detoxifiere, ajuta la digestie si puna umarul la sistemul nostru imunitar.
Asadar, stiti ce sa puneti pe viitoarele liste de cumparaturi.
Eu as manca usturoi in fiecare zi 😀 .
@Jenny: si ceapa verdeee! 🙂