Sed de o vreme si ma minunez de indemnuri spre mai mult si mai mult si mai mult in ceea ce priveste alimentatia noastra ce de toate zilele. Va insir de cazuri, studiati-le si trageti singuri concluziile.

  • Delta Dunarii, pe taramul lui Nimanui. Cormorani, nuferi, barca ce taie cuminte canalele. Oprim la un restaurant pescaresc sa gustam faimoasa ciorba de peste. Sper ca l-ati remarcat pe „gustam”. Poftim barcagiul la masa si apoi il uimim cu, citez, „ciugulitul” nostru. „Eee, pai eu am venit cu niste baieti din Iasi si de trei ori au golit platoul asta plin cu peste, apoi au trecut la felul doi! Mancati mai zdravan, mancati, mancati!”. La final am primit titlul de cea mai putin mancatoreatza din toti cei ce s-au perindat pe acolo. Chit ca simteam ca am inghitit un acvariu cu pesti. 

1373300772_L5rWYTyQ16148fumcjM3_a_lot_on_my_plate

  • Piata Matache, ieri dimineata la 9. Castraveti, rosii, zmeura, catina. D-ale gurii. Nu-mi place sa stiu ca se ofilesc produsele in frigider, asa ca iau cate putin din toate si ma intorc a treia zi dupa altele. Motiv pentru care, sa ma lege taranii si alta nu. „Pai, domnisorica, cum sa luati decat atata?! Pai uitati ce am eu aici! Pai e si pacat! Na, ca va mai pun 3 sa facem cifra rotunda pe cantar! – Nu-mi pune, omule, sunt eu destul de rotunda da-o-ncolo de cifra. – Voi, orasenii, mancati ca niste canari de putin”, spune o venerabila doamna cu o basma pe care se lafaie farfurii cu paste (aduse probabil de nepotii italienizati).
  • Bulgaria, ceva hotel cu all-inclusive. Toate prajelile pamantului, dulciuri cat cuprinde, putina Mancare cu M mare. Trantesc intr-un castronel un pic de ovaz, pun apa clocotita peste el, niste miere si nuci plus seminte. Pai nu era sa faca infarct un domn roman care isi mutase practic tot bufetul pe masa lui? Ochii i se fac cat cepele caramelizate si imi arunc un trist si tare mirat „asa putin?!!!!!!”. Ce-i cu voi, oamenilor?