Adevarat a inviat! Sper ca ati avut o sarbatoare cu bucurie si ca nu v-ati supus sistemul digestiv la traume prea mari. Incep eu prima si apoi, mi-ar placea, cand luati o pauza de la mese, revazut oameni dragi si gustari din frigider, sa va faceti – poate aici, la comentarii, poate doar pentru voi, nevazut si neauzit de nimeni altcineva – un bilant pascal (cu de toate aspectele, insa pe noi aici cel culinar ne intereseaza).

Asadar, Pofticioasa incheie un Paste pe care l-a marcat cu salate de fructe, branza slaba (mult hulita urda) si carnuri la gratar. A mai si scapat de jumatate de kilogram din Vinerea Mare si pana acum si nu se simte deloc frustrata, mahnita, nedreptatita. I-a fost si mai usor, e drept, se afla momentan in Franta, unde lumea a marcat Invierea in avanpremiera cu o saptamana inaintea ortodocsilor. Asa ca nu i-a mirosit a drob pe scara blocului, nu a simtit ca e pe punctul de a escalada balconul vecinei ca sa-i fure cozocanii imbietori din cuptor, nu a mai dat nas in nas prin toate ungherele magazinelor cu iepuroi ciocolatii. Le-a indurat pe toate de Pastele catolic, cand a rezistat eroic.

Nu m-am inscris intr-un concurs „cine sufera mai tare de Paste”, nu m-am simtit lipsita de gustul sarbatorii doar pentru ca n-am avut cel putin 2000 de calorii la activ in zile festive, nici macar nu mi-am dorit sa ciugulesc din diverse alimente, pentru ca daca imi doream, o faceam. Si mi-a fost tare bine. E randul vostru.