Am facut-o de oaie. Sau, mult mai potrivit ar fi, am facut-o de porc. Si nu orice porc, ci porc din acela ingrasat bineeee de tot, am facut-o de porc pregatit de Ajun. America m-a dus cu zaharelul (cel din paine, cel din toate alimentele pamantului si raftului) si m-a intors cu cateva luni in urma, kilogramiceste vorbind. Magazinele cu detoatefelurile, petrecerile care s-au succedat in casa gazdei mele si absolut neinspirata replica „doar o gura mai iau” sau colega ei „doar astazi mai mananc, de maine gata” m-au adus in pragul lacrimarii langa oglinda. Tot ce m-a invatat frantuzul mai bun si mai frumos in materie de mancare s-a dus aici pe apa lui Mississippi.

Dar acum, gata cu jelitul. Vreau insa sa invatam cu totii ceva din ce mi se intampla mie acum. Este atat de usor sa te amagesti ca o sa te opresti dupa urmatoarea savarina, incat te vei trezi cat ai clipi ca pe langa ea ai mai infulecat inca o vitrina intreaga de cofetarie. Si, cu cat mai gusti si mai gusti si mai gusti (vorba vine gusti, tu de fapt inhalezi mancarea de-a dreptul), cu atat mai greu iti va fi cand vei da ochi si piept cu cantarul.

Cred ca este cea mai periculoasa minciuna pe care ne-o putem spune in domeniul asta al slabitului-dietelor. Ca vom MAI lua DOAR o gura. Niciodata nu e o gura. Sunt milioane. S-apoi milioane de regrete vin peste noi si cum sa le potolim daca nu cu alte guri despre care promitem ca sunt ultimele-ultimele-zau-jur-pe cuvant.

Da, au fost grozave cam 13 secunde pentru papilele mele gustative toate porcariile pe care le-am inghitit in ultimele zile. Le-as mai infuleca, dupa ce am suferit socul hainelor in care nu mai incap? No, Sir! O spun cu mana pe inima, dar si mai grav, o spun cu mana pe burta care parca ranjeste la mine, din oglinda.

P.S. Daca greseala marturisita e pe jumatate iertata, atunci maine dimineata am sa ma trezesc fara jumate din kilogramele recastigate? 🙂 Ei. ziceam si eu asa… La treabaaa!