- Turistii mananca ENORM la micul dejun servit in hoteluri – stanga, dreapta, fata, spate, oriunde ma uitam, vedeam farfurii care se umpleau de cel putin 3-4 ori cu diverse. Consuma atat de mult pentru ca sunt serviti si pentru ca nu se obosesc ei, a venit o varianta de raspuns in care totusi eu nu cred prea tare. Pur si simplu asa fac mereu, parerea mea. Am trait cu impresia ca eu mancam multicel prin concedii/vacante/escapade, dar am descoperit cu uluire ca am fost super-depasita.
- Combinatia carne-cartofi, cea atat de blamata de vocile nutritionistilor, a predominat in farfuriile frantuzesti pe langa care am trecut. Pe drum spre tara, in avion, am citit un articol in care nu stiu ce expert spune acum ca de fapt combinatia nu e rea, trebuie doar sa ai grija la cantitate si temperatura de preparare. Nu stiu voi, dar eu una nu mai pot cu variante acestea care se schimba de la luna la luna si sunt mereu cu josu-n sus astfel ca nu mai ai habar ce e rau sau ce e bine.
- Am si cateva constatari care tin de gust si pe care, chiar va rog, sa le contraziceti daca vedeti/gustati lucrurile diferit: ratza e divina, melcii neplacuti – nu m-am impacat deloc cu gustul lor, supa de ceapa buna de pus la capitolul „retete de furat”, salatele cam chele, iar foie gras-ul tres bon. Iar de maine gata. Uitam marele Paris despre care v-am scris si AICI si revenim cu aventurile Pofticioasei din micul Paris.
Yuiii ce idee buna cu supa de ceapa.Maine fac.Nu am incercat niciodata.
Este minunatissima. Desi, cam calorica in varianta cu paine si branza toropita in cuptor. Dar eu cand mananc o supa de ceapa nu mai pot nici felul doi, nici nimic. Sa ne spui cum ti-a iesit!
1. oamenii mananca enorm si de aceea obezitatea o sa fie normalitatea urmatorilor ani, iar cei silueti si sanatosi o sa fie exceptia.
2.chestia cu combinatia alimentelor e exagerata de cativa ani…e bun ce-ti cade bine si nu-ti schimba starea de sanatate: daca te baloneaza, iti fura energia, te constipa, ingrasa, etc – nu e bun! simplu si stie corpul tau toate astea. Nutritionistii sunt inca pe teren miscator, vezi pe unii care-ti recomanda Herbalife, altii sa mananci doar vegetarian fiindca asa o fac ei, etc.Asculta-ti corpul cu atentie si vei afla tot ce e nevoie. Corpul nu o sa te minta si nu o sa-ti spuna ca te simti grozav dupa otrava sau mancare prea multa:-)
3. supa de ceapa e o bomba calorica:-) ai grija la ea
Pe mine m-au impresionat frantuzoaicele de la mine de la munca: toate erau trase prin inel indiferent de varsta(nu, nu lucrez la o agentie de fotomodele:)). Cel mai mult am fost surprinsa de una din ele care la 50+ ani isi permitea sa umble in pantaloni de piele si arata senzational, asa vreau si eu sa ajung cand ma fac mare.
Bonjour! ca tot ai fost la Paris! Ti-am descoperit blogul de ceva timp si ma amuza teribil (in sensul bun al cuvantului!) articolele tale! Acum 2 ani, urmarind turul frantei (ciclism) am auzit de la comentatori o reteta de supa de ceapa! reteta pe care o fac eu, este destul de light http://www.lifestyleonabudget.com/supa-de-ceapa/ … si da, e pasata cu mixerul! Parerea mea este ca supele crema sunt mult mai savuroase!
nimic nu trebuie privit in abstract. O combinatie sau un aliment poate sa fie benefic in anumite cantitati si greu tolerabil in altele.
La final pentru a afla cu siguranta ce iti prieste TIE si ce nu mergi pe ce a spus sanda si esti cel mai in siguranta.
sunt de acord ca supa de ceapa e delicioasa, dar daca ai sti ca e facuta din ceapa calita in ulei, ai mai aprecia-o la fel de mult? daca gasesti cumva o reteta in varianta dietetica, let me know 🙂
ceapa se caleste la fel de bine si este la fel de delicioasa si in apa:-) de ani de zile nu prajesc uleiul si nu am simtit ca mancarea este mai putin buna
Apropo de combinatia carne-cartofi: nutritionista la care merg eu mi-a recomandat sa mananc macar o data pe saptamana o bucata de carne + 1 cartof fiert + salata, dar numai la pranz. Mi-a spus ca am nevoie de carbohidratii aia mititei ca sa rezist la birou pana la masa de seara.
Acum ma pregatesc sa defilez cu cartoful meu prin bucataria de la corporatie si sa le oripilez pe toate colegele care mi-au zis ca dl cartof e un big NO NO :))