Statui eu asa si ma uitai in urma in aceste doua saptamani mult mai echilibrate alimentar decat ceea ce s-a intamplat in ultima vreme. Salutai reintoarcerea legumelor si fructelor in viata mea (la capitolul fructe sufar caci iarna ne limiteaza alegerile destul de tare), dar imi dadui seama ca sunt cateva chestiuni care imi pun bete dolofoane in roata slabitului.

Gata cu perfectul simplu, oricat as fi eu de olteanca, sa trecem la probleme ne-simple – prezenta painii in numarul feliat mare si a multicelelor pahare cu vin rosu. Nu m-as certa sub ochi publici daca ar fi vorba despre, sa spunem, o felie de paine la doua zile si despre un pahar de vin rosu, hai doua, in week-end.

Dar de cand cu masina de paine in care arunci niste faina integrala, nici drojdie si niste seminte, cantitatea de paine careia ii dau tarcoale a crescut simtitor. Nu va spun ca, de exemplu, daca am o painica in preparare si e gata la 10 seara, nu rezist sa nu ciopartesc coltul. La fel, de cand am descoperit un vin bun, care imi aminteste de cele frantuzesti, sorbite in tihna langa Mediterana, imi cam torn doua degete seara de seara la cina. Foarte rau! Caloriile se mananca, nu se beau spune o regula simpla a slabitului.

Asa ca, daca tot imi iau talpasita vineri pana la Paris si Dumnezeu stie ce croissante vor incepe sa imi faca iar cu ochiul din vitrine, imi propun macar 4 zile fara paine si vin. Sa vedem cat de tare o sa ma roada dorul de ele si daca o sa se simta vreo imbunatatire kilogramistic vorbind (desi zilele sunt cam putine…). Asadar, test de vointa, start! De acum incolo le vad pe sus-numitele numai in astfel de tablouri:

Voi la ce ati vrea sa renuntati in numele unei sanatati mai tari si, automat, al unei unei siluete mai conturate?