pentru ca baietelul blond de la scara cealalta le-a spus colegilor de joaca atunci cand l-au trimis sa ia mingea aruncata in gradina blocului ca era sa o confunde cu tine.

pentru ca frumosul elevul-problema al gimnaziului tau, pe care toate fetele il vor, ti-a trimis un bilet plin de greseli gramaticale in care ti-a spus ca te-ar cere de prietena insa “daca slabesti si tu vre-o zece kile”.

pentru ca niciuna dintre rochitele cu volane si croi sic nu te cuprindea, “cine a mai vazut printesuca grasana?”, vorba vanzatoarei roscate de la Unirea

pentru ca

baiatul de popa pe care ti s-a pus pata in liceu fuge de durdulii ca diavolul de tamaie. pentru ca tot el trebuie sa spuna in gand “Tatal nostru” ca sa nu cada ispitei cand te va revedea superba la intalnirea de 10 ani.

pentru ca toate colegele-manechin i-au luat mintile sefului care crede acum ca cine are mai putine kilograme trebuie sa aiba si mai putine griji profesionale.

shutterstock_54699085

pentru ca i-ai auzit pe proprietarii cofetariei de langa bloc discutand sa-ti faca abonament. pentru ca vecinele barfitoare de la etajul 2 nici macar nu s-au mai sinchisit sa te intrebe daca intr-adevar esti insarcinata, cum pare dupa burta, au decis sa-ti zica direct ca ele cred ca ai fata si ca vei avea de lucru cu ea in adolescenta, cand o vor curta baietii.

pentru ca doctorii au crezut ca iti citesc de fapt numarul de telefon cand ti-au vazut colesterolul sau glicemia.

pentru ca ti-ai decupat fata si ai lipit-o unei poze din catalogul Victoria’s Secret si te-ai uitat la creatie plina de admiratie la fiecare 7 minute.

dar mai ales pentru ca atunci cand vei ramane tu singura cu “ce-ar fi fost daca..”-urile tale (ce-ar fi fost daca as fi ales medicina, daca as fi emigrat in State, daca l-as fi ales pe barbatul cu pistrui etc), ar fi complet absurd sa spui si “ce-ar fi fost viata daca as fi putut renunta la caramele si sarmale”.