Am atins zilele astea o greutate nemaiatinsa de 2 ani (nu v-o spun, v-am zis ca pastrez informatia asta pentru un articol dragalas INAINTE si DUPA). Daca ma tin de treaba, in curand (si prin curand inteleg 2 luni), voi atinge greutatea cu care am pornit in minte si la care pot zice „Gata, sunt multumita”.

Insa ieri, pe cand sarbatoream in sinea mea, si imi simteam pipotica umflandu-se de mandrie, ma-ntreb deodata „S-acum ce?”. O sa primesc de la Harry Potter o bagheta magica, una cu ajutorul careia sa topesc orice sunculita sa mai apropie de mine? O sa semnez un contract cu Chuck Norris prin care se angajeaza el sa vina sa se lupte cu kilogramele care ma vor deranja de acum inainte? Voi fi contactata in mare secret de o firma de Kirghistan care imi va dezvalui in premiera si-n exclusivitate locul de unde pot cumpara pilula anti-colacel pe stomacel?  Pai nu prea, raspuns valabil la toate intrebarile.

Tot eu am de tras, daca ma vreau subtirica. Si am de tras cam pentru toti cei 40 de ani (aproximez, desigur) care mi-au mai ramas de trait. Eu am cheia, eu am vointa, eu am solutiile. Pacaleala cu dieta asta e ca esti tentat sa scapi in troaca, intocmai unui purcelus, dupa ce te-ai vazut ajuns la kilogramele dorite. Aaaaa, zici, sunt slaba, pot manca absolut tot ce doresc. Eroare. Nu poti. Nu mai poti.

Daca esti in punctul in care sunt si eu acum, atunci trebuie sa te imprietenesti si sa o aduci in viata ta cu binisorul pe nesuferita notiune de „mentinere”. Adicatelea, nu dai iama in rafturile cu eclere (iubiteeeeleee meleee, nu le-am mai gustat din februarie), nu iti faci abonament la fast-foodul de peste drum, nu inveti pe de rost promotiile de la cofetarie. Nu mai poti face asta. Decat ocazional. Ca sa nu zic din an in Pasti si sa-mi sariti in cap. La fel, nu mai poti abandona sportul. Pai fara el, mentinerea isi va da rapid ultima suflare, iar tu vei avea bineinteles grija sa ii faci o pomana cu de toate.

E cam neplacut – cum, te-ai luptat atatea luni si acum afli ca trebuie sa te lupti toata viata? Da, daca nu vrei ca tot efortul tau sa fi fost in zadar. Si asta tasteaza o fata care a slabit candva si 20 de kilograme si cand s-a apucat sa le sarbatoareasca le-a pus la loc pe toate. De fapt, asta nu e un gand care sa ne rasara in minte cand suntem aproape de tinta kilogramistica propusa. Asta e un gand cu care sa pornim pe lungul drum dietetic. Da, de acord, vom slabi, dar tot va fi nevoie sa numar calorii si dupa aceea, sa tragem tare la sala pentru un rasfat culinar, care rasfat culinar ar fi bine sa se petreaca saptamanal, in cel mai rau caz. Asta vedeti voi pe parcurs, cand incepeti sa va cunoasteti organismul.

Suna descurajant, dar nu e. E frumos si e provocator si e sanatos. Ieri multa lume m-a intrebat „Si si si, te premiezi si tu cu ceva pentru cifra cea mica?”. Da, dar mai incolo, am raspuns. Dar voua va spun si restul. De marti am in congelator o cutie din deja faimoasa mea inghetata cu caramel sarat, Am luat-o fix pentru acest moment. Insa va sta acolo pana voi mai scadea nitel in greutate. Daca m-as fi infipt ieri in ea, azi as fi avut kilogramele de alaltaieri sau de luni, probabil. O voi savura la timpul ei. Despre asta e vorba. Sunteti gata de lupta fara sfarsit?