Parca va si aud „Unde e povestea transformarii pe care ne-ai promis-o cu tot cu poze, Pofticioaso-mincinoaso?”. Nu e. Nu inca. De cand cu America m-am mai procopsit cu vreo doua kile si oricum mai voiam sa dau jos 3 pana la greutatea din vis, asa ca dupa dieta pe care o reincep maine (jur pe rosh), promit sa va spun si povestea mea. Dar acum vreau sa ascultati/cititi cuminti o alta, care pe mine m-a miscat pana in maduva oaselor si care, sper din inima, sa ne fie invatatura si model de urmat mereu-mereu-mereu.

Este povestea Ralucutei, un om cu un suflet enorm care acum incape intr-un corp mititel. Nu o cunosc fizic, n-am dat niciodata mana, nu am strans-o niciodata in brate ca sa-i spun cat m-a emotionat muntele ei de vointa. O voi face candva. Ne-am intalnit, slava Cerului, prin acest blog. Cineva a postat ceva despre Pofticioasa, ea care urmarea pagina respectiva de Facebook a intrat de curiozitate (tocmai incepuse regimul care avea sa-i schimbe viata) si uite asa am ajuns sa ne imprietenim. Este in topul meu 5 de oameni dragi, nu va pacalesc nicio secunda. Om mai cald si mai curajos eu n-am intalnit. Ne-a unit lupta cu kilogramele (mama lor!) si am asistat impresionata la indarjirea cu care ea a reusit sa lase in urma peste 36. Da, ati citit bine. Din 15 martie incoace, neiesind din cuvantul unui nutritionist, facandu-si cu sfintenie exercitiile in timp ce isi tragea sufletul (culmea) ca cei trei copilasi-divinasi dormeau, nelasandu-se intimidata de nimeni si nimic, Ralucuta mea s-a schimbat in cel mai nemaipomenit mod cu putinta.

Am aplaudat-o din tot sufletul la fiecare kilogram pierdut, iar cand am vazut pozele pe care le vedeti si voi acum (i le-am furat de pe Facebook, sper sa nu se supere, caci acest articol e o surpriza) mi-a venit sa strig de bucurie. Ea e Puternica dintre noi doua. Cand eu eram cu mana pana la cot in galeata cu caramel sarat la Nisa, imi spunea ca o mama catre al patrulea copilas ca nu e bine ce fac si ca imi doreste sa ma crute poftele. Ea le-a invins pe TOATE. In toate aceste luni in care a ajuns la minus 36 de kilograme nu a cedat nici macar unei bucatici de ciocolata. N-a pus un gram inapoi, n-a spus niciodata ca azi ia o pauza de la dieta. Iar acum o sa ma certe, caci ea nu tine dieta, ci si-a schimbat de-a binelea stilul de viata si alimentatie.

Nu port palarii, dar daca as putea as da cu toate de pamant in fata ta, om brav! Iti multumesc ca m-ai lasat sa fac parte din povestea ta de succes, in chip de personaj mai mult negativ si mereu gurmand, si iti trimit o imbratisare cat Atlanticul de mare. Esti unul dintre cele mai minunate exemple din viata mea. Ba nu. Chiar cel mai minunat. Na ca lacrimez. De admiratie si bucurie.

P.S: Va rog sa remarcati: este aceeasi pereche de pantaloni 🙂

P.S 2: Cititi mai multe despre reusita acestei doamne speciale pe blogul ei www.ralucuta.ro.Fuga-fuga, intrati cu incredere!