Bine v-am regasit, dupa atata amar de vreme in care treburi felurite si deloc placute au tras de mine din toate partile. Mi-a fost peste mana sa scriu, asa cum mi-a fost tot mai greu (pana cand a devenit imposibil) sa-mi urmez drumul alimentar cumpatat. Cand ti se aglomereaza toate pe cap si mai poposesti si in locuri „ispitoresti”, uiti tragedia de pe cantar si te minti cu glasul dulce al mintii ca le-oi rezolva tu pe toate cand te vei calma. Ei, acum s-a petrecut calmatul asa ca astept cu interes cumpatatul.
Daca am invatat ceva in toata perioada asta in care am tot trait cu impresia ca voi incepe sa slabesc acusica, am invatat ca picatul in capcana lui „imediat, imediat ma apuc, maine, luni, sambata cand merg la piata” este cel mai mare rau pe care ni-l putem face.
Am mai invatat – si asta va spun acum, traind chiar in aceste clipe senzatia – ca daca treci de primele zile de dupa dezmat fara sa asculti de vocile din capul tau care urla dupa baclavale si kebab (am fost la Istanbul de ziua mea, aniversarea a trecut, poftele au ramas), atunci glasurile imaginare se vor stinge de neascultare si suparare. Si am mai invatat ca trebuie sa faci pe necuratu’ in 4 sa ai mereu cate ceva decent de mancare in preajma ta in primele zile de intoarcere la papa de sculptat talia, caci altfel va fi jale. (ieri aproape m-am infipt intr-un fast-food, lihnita si lipsita de variante bune la indemana fiind)
Fireste ca sunt dezamagita de mine ca m-am dus cu zaharelul de atata amar de vreme (din ianuarie), iar acum nu doar ca nu ma urc cu drag pe cantar, dar il si ocolesc de frica. Dar mi-am dat seama ca daca o sa ma mai culcusesc in stratul gros de dezamagire doar o sa inrautatesc lucrurile. Sunt in ziua doi de curatenie culinara, mi-e tare tare greu, dar merg (a se citi ma rostogolesc) mai departe. Pentru ca pot si pentru ca VREAU.
P.S: Tare v-am mai dus dorul.
P.S 2: Bucurati-va de soare, iesiti la miscare.
P.S 3: Cine are vesti bune, este rugat sa le treaca la comentarii – avem nevoie si de nitel optimism aici 🙂
Buna Pofti,
Citesc de mult site-ul tau dar e prima oara cand scriu. Imi esti tare draga si incep fiecare dimineata cu tine. Sa nu fii dezamagita de ceea ce ai mancat in Istanbul (eu sunt pe principiul traieste azi cand inca esti viu, maine nu se stie ce iti ofera viata), un pic de rasfat nu strica nimanui. Cat despre greutate cred ca este vital sa iti faci un plan dupa care sa actionezi (ex: eu am slabit 25 kg in 6 luni; cum? am luat o agenda am trecut obiectivul meu in ea pe prima pagina, ce e de facut pentru a atinge obiectivul, iar apoi in fiecare dimineata citeam obiectivul si treceam in agenda tot ce am mancat cu o zi in urma si greutatea -ma cantaream in fiecare dimineata pentru ca ma ajuta psihic sa stiu ca am slabit sau ca, cel putin, nu am mai pus cateva grame peste multele „kile” de atunci. Cand am terminat cu slabitul am luat alta agenda si am trecut greutatea de acum si obiectiv „mentinere”. Asta ma ajutat enorm si ma disciplinat in ceea ce priveste stilul de viata). Mult noroc in cautarea stilului de viata ideal!
Sterge cu buretele si ia-o de la capat.
Ai grija sa nu repeti prea curand dezmatul, mai ales ca vine Pastele. N-am fost niciodata pe stilul yo-yo si nici n-am prea tinut diete in afara de ‘marea dieta de un an’, deci nu prea am sfaturi de dat. La cat de vesela si optimista pari sunt convinsa ca o sa reusesti, iti garantez ca merita efortul.
@Adriana 25kg in 6 luni e de admirat, la mine au fost ~17 intr-un an!
Draga mea Pofticioasa,
Sunt perfect de acord cu Adriana, uneori trebuie sa ne bucuram de viata si la modul culinar, sa ne permitem sa ne relaxam in privinta asta, macar in vacanta 🙂 Si eu oricum sunt de principiul ca ce a fost, a fost, e bun facut si parafat. Important insa, este ce va fi de acum incolo, pentru ca in aceasta privinta avem ceva de spus si putem sa schimbam lumea incepand cu noi insine 🙂
@ Adriana: felicitari pentru kilogramele pierdute! As fi curioasa si as dori sa aflu cum ai reusit aceasta performanta. Ai avut un regim echilibrat bazat pe calcul de calorii?
Zile frumoase si insorite va doresc
Andreea
@Andreea multumesc mult! nu am stat niciodata sa socotesc caloriile, am avut doar grija sa aleg variantele sanatoase, aproximativ 60% din hrana zilnica a fost bazata pe legume si fructe crude in combinatii simple (cum mancam vara la bunicii nostrii salate cu rosii, ceapa si crastaveti sau rosii cu branza) iar restul de aproximativ 40% mancare gatita (am incercat sa exclud din meniu prajeli, zahar, carne de porc). Cand am avut pofta de ceva dulce am ales o inghetata tip vafa (mor dupa inghetata) iar cand am vrut ceva prajit am gatit aripioare pane sau snitele la cuptor (sunt foarte bune si asa) ori fripturica la cuptor in punga (sunt topita dupa genul asta de friptura mai ales ca locuiesc la apartament si nu pot pune oricand gratarul in mijlocul sufrageriei 🙂 ) In general eu am avut o perioada de aproximativ 2 luni de testat diverse combinatii in care am notat tot ce am considerat ca este gustos, am adaptat tot ceea ce expertii spun ca e sanatos la ceea ce imi place mie cu adevarat (nu mananc brocoli pentru ca ii detest gustul, spanacul nu imi place deloc dar iubesc varza, rosiile, guliile, maslinele; nu iubesc citricele dar ador merele, gutuile si capsunile). Cand mananci cu placere e foarte usor sa gasesti echilibrul alimentar de care ai nevoie. Te pup!
Hello, sunt in totalitate in asentiment cu tine. Si eu sunt in ziua… 15, si merg inainte.
Uite, poate te inspira:
http://proiectuloluna.wordpress.com/2013/03/30/try-something-new-for-30-days-2/
Pe mine m-a inspirat 🙂