Of, nu stiu altii cum sunt, dar eu nu ma pricep aproape deloc la bifatul cu succes al dorintelor de la inceput de an. Nu-mi ies pur si simplu, ca in vorba aia „socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”. Bine, sunt si un pic nerealista, in sensul ca imi fixez niste obiective inalte inalte, pe care numai un Batman sau varul lui, cumatrul Superman le-ar putea duce la buna indeplinire.

N-am sa va ascund adevarul: ani la rand, pe lista mea de dorinte din anul cel nou s-a aflat, intr-o forma sau alta, slabitul. Sa mai dau jos, sa ma mentin, sa descopar secretul taliei tip inel, sa fac si sa dreg si iar sa fac si din nou sa dreg. M-a obsedat mereu gasirea echilibrului, cea cu care va tot bat la cap in ultima vreme. Caci in opinia mea, nu exista alta cale de a te mentine nefrustrat si ne-innebunit la o greutate multumitoare. Nu cred in diete restrictive care sa te faca sa mesteci morcovi cu de-a sila si sa visezi numai amandine insiropate. Nu cred ca dupa cele x luni in care esti cuminte si faci semnul crucii cand vezi o felie de tort, sperand sa dispara, poti sa nu te infigi in platouri care ti se vor lipi direct pe solduri. Vorbele „nu ai voie aia” vor rasuna in capul nostru pe toata perioada interzicerii si se vor razbuna cu varf si indesat (corp indesat) apoi. Dar echilibrul asta, pe care l-am tarat de pe lista de an nou pe lista de an nou, se obtine greutz, in timp, cu munca, nu te viziteaza peste noapte ca Mosul pe horn.

In 2013 am coborat cu picioarele dolofane pe pamant si mi-am propus asa:

1. Sa fac mult sport. Am reusit asta si in 2012, de ce sa nu ma laud. Dar in 2013 vreau sa ma tin si mai tare de programe si abonamente. Caci tare bine mi-a fost.

2. Sa mananc mai multe legume si fructe. Si asta am reusit in 2012, dar mai este de lucrat. Spre finalul anului trecut am descoperit pe internet, si apoi am executat acasa niste minunate retete din seria „hrana cruda”. Ei, pe ele le vreau mai des in viata mea.

3. Sa nu mai am diferente majore intre greutate. Adica sa nu mai slabesc si apoi sa ma ingras si tot asa pana ma plictisesc. Nu-mi face bine de nicio culoare, evident.

Asadar, fara dorinte de genul „sa slabesc 1897 grame in 3 zile jumate'”, fara teluri de care ar rade pana si curcile, fara tinte prea inalte pe care sa nu le pot atinge si apoi sa ma apuce deprimarea (a se citi consolarea cu papa bun). Voi ce v-ati propus alimentaro-dietetic pentru anul in care tocmai intraram (olteanca din mine isi lasa amprenta)?