Am dat-o in bara. Din nou. Cu incercarea mea de a-mi lua „pauza” in weekend (adica de a manca tot ce imi doreste inimioara). Nu avea cum sa functioneze bine asa ceva la un om hiperpofticios, dar m-am lasat sa vad pana unde ajung. Si am ajuns pana la niste kilograme de care mi-e jena sa pomenesc si pana la un burtoi pliiiiin care aproape ca se odihneste acum pe tastatura de pe care va scriu. De starea de oboseala de parca m-a batut cineva cu ciomagul dupa cele 2 zile de dezmat porcesc si de imposibilitatea de a ma misca de pe canapea azi, daramite de a face sport, nu va mai zic.

Am fost suparata rau pe mine. Apoi a venit si o veste medicala proasta pentru mine si m-am bagat in sedinta. De ce am tinut dieta? Ca sa ma pot subtia si apoi umfla iar ca un cimpoi? Ca sa imi sochez organismul cu perioade hipo si apoi hipercalorice? Ca sa ce? De ce am ajuns iar sa tanjesc dupa sucuri acidulate si inghetzazi si chipsuri si maioneze? Ce vreau exact sa fac de acum inainte? Si dupa ce mi-am raspuns la niste intrebari – sau am plecat cuminte capul la cele fara de raspuns – mi-am promis ca voi incerca sa aduc mult mai multa hrana cruda si 178% sanatoasa in alimentatia mea din urmatoarele luni.

si asa a inceput schimbarea

Am realizat ca de multe ori tineam dieta, dar ma gandeam numai la inghetata de caramel sarat ori, cum a fost cazul zilele astea, numaram orele pana la uichend cand sa pot manca cam cat pentru 5 oameni. N-am simtim niciodata gustul adevarat al legumelor, nu m-am gandit ca ce fac fac in primul rand pentru binele meu, sanatatea organismului meu si abia apoi pentru afurisitul asta de slabit. Incerc sa schimb toate astea. De azi inainte mai multe fructe, incomparabil mai multe legume crude si numai combinatii de alimente nepericuloase vor sta pe masa mea.

miracolul quinoa

Am inceput cu un mic dejun numai din fructe (purificator dupa dezastrul din w-e), iar pentru pranz si cina am pregatit o salata de quinoa cu legume crude si un delicios tabouleh. Ar fi trebuit sa ma vedeti cand m-am ridicat dupa masa de pranz, la care chiar am savurat legumele – mi se citea pe fata mirarea-incantarea ca ele chiar au gust si e mult mai bun decat popcornul inecat in uleiuri colorate de azi-noapte.

viva taboulehul!

Asadar, Pofticioasa intra in faza dieta pentru sanatate, nu pentru talie si atat. E usor sa te ia valul fast-food-ului cand nu vrei decat sa incapi intr-o rochitica. E mai greu cand constientizezi ca fiecare imbucatura iti poate ajuta sau imbolnavi organismul. Voi cat de mult va ganditi la sanatate si starea generala de bine (nu doar secunda de placere dupa cartofi prajiti) cand va faceti meniul? Sunt chiar curioasa.

la masaaa!