hair salon cartoon

Ma duc la acelasi salon de infrumusetare de cand aveam 19 ani. Peste 3 saptamani implinesc 34, asa ca reformulez: ma duc la acelasi salon de infrumusetare de o vesnicie. Deunazi asteptam sa intru la o programare si am ales sa nu rasfoiesc aceleasi reviste obosite, ci sa ma uit atent la oamenii din jur – doamne, mai exact – niste prezente constante in viata mea inca de pe vremea cand chiuleam de la cursurile facultatii de jurnalism. Fetze cunoscute, femei langa care m-am transformat pe nesimtite si care imi dau acel sentiment de familie nelegala. Poate pentru ca programarile mele de pe acum au fost mereu punctuale nu am remarcat lucrul despre care vreau sa va povestesc acum: TOATE, dar absolut TOATE angajatele salonului au pus pe ele cel putin 10 kilograme – 3 dintre ele chiar 20 – de cand le-am vazut eu intaia data.

Angelica, de pilda, regina neomologata a buclelor, de o frumusete rara – imi amintesc ca atunci cand eram studenta si am cunoscut-o ma gandeam cat o invidiez de tare – arata acum dezastruos, cu un plus 25. Este desfigurata, nu i-am mai admirat de ani intregi rochiile colorate cu talie, poarta un tricou negru XXL pe care il trage obsesiv peste fund.

Tantza, cea pe care o cauti daca vrei servicii cosmetice desavarsite, mai are un pic si depune o cerere sa ii fie marita usa la cabinet, caci nu o mai incape. Se misca greu, oboseste rapid, iar de curand a fost si intr-un medical pe motive de boli asociate obezitatii.

Ioana, pictorita suprema a unghiilor, are deseori o ciocolatica langa acetona, se incapataneaza sa incapa in niste blugi mai vechi pe care – daca te concentrezi – ii poti auzi tipand pe ea, mai rasfoieste cate un numar din Elle si priveste nostalgic la pictorialele cu fotomodele.

Contempland acest tablou trist, mi-a venit automat o intrebare in minte: cat de tare ne influenteaza locul de munca numarul de kilograme? Si ce anume ne influenteaza? Faptul ca implica miscare zero, faptul ca ne macina o rutina ticaloasa care nu ne stimuleaza deloc, faptul ca nu avem prin preajma colegi barbati care sa ne impulsioneze sa aratam (mai) bine, faptul ca lucruam in industrii deprimante? Va astept parerile, acum cat inca sorb cafeaua de sambata. Bucurati-va de weekend!