Ei, asta este o inca nedumerire a mea in privinta slabitului-alimentatie-dietei – chiar ingrasa mai rau ce mancam dupa orele 18-19, sa zicem? Adica un mar pe care il dau gata pe la 22, pentru ca ma roade foamea la stomac este mai rau decat un mar pe care il mananc la un onorabil 16?

Sunt doua tabere in aceasta discutie – una care spune – Doamne fereste sa pui ceva in gura dupa 18 pentru ca se duce direct unde este colacelul mai pronuntat! Cei care imbratiseaza teoria lui „Nu manca nimic seara !” vin cu argumentul incetinirii metabolismului dupa o anumita ora (18, mai precis). Si metabolismul devenind mai lent, toata mancarica se depoziteaza in locurile esentiale.

Dar cred ca am citit cel putin 3 cercetari care spuneau ca nu conteaza momentul in care mananci – important este sa nu depasesti un numar caloric de bun simt (daca vrei sa te mentii) sau un numar caloric mai mititel (daca vrei sa te subtiezi). Adeptii acestei teorii cred ca cel mai important este ce ne spune consumul caloric dupa ce tragem linie peste ziua respectiva, nu reperele orare.

Acum, din propria experienta, nu am putut confirma sigur-sigur niciuna dintre teorii. Am slabit excelent si cand am mancat pana la 11 din noapte (fructe sau alimente necriminale pentru tale), am pierdut frumos din greutate si cand m-am oprit cu mesele si gustarile pe la un 19. Voi ce experiente aveti cu programul meselor? Va influenteaza direct si evident rezultatul de pe cantar?