scary-diet-pill-art

Nu stiu cum se face ca de cate ori imi propun sa scriu muuuuult mai des sfarsesc prin a nu mai scrie deloc. Asa ca astazi mi-am propus sa nu mai scriu niciodata pe blog si iata-ma cu cata pofta bat in tastatura. M-au trezit din amorteala mai multe mesaje pe email care ma indemnau sa sun la nu stiu ce numar de telefon si sa comand te miri ce prafuri din coada de soparla batrana daca vreau sa slabesc 10 kg in 10 zile. Am mai rasfoit si presa si m-au asaltat tot felul de reclame pline de aceleasi minciuni – pe principiul „stranuti si pierzi 5 kg!” sau „inchizi ochii si oglinda te arata cu 3 numere la haine mai mica!”.

Ei, si stand eu asa si pufnind a suparare in sezlong am inceput sa ma intreb daca mai exista oare oameni, „oamene” mai precis, caci noi suntem predispuse la drame dietetice, care sa creada in minciuna asta veche de cand lumea ca poti sa inghiti ceva care sa te faca slaba batz fix pana dimineata. Mai este cineva gata sa creada in cai verzi si zvelti pe pereti? Mai risca cineva sa isi riste sanatatea si chiar viata pentru un trup de manechin obtinut pana pe 15 iunie cand pleaca in concediu?

Raspunsul, dragii mei, este un trist da. Chiar acum cateva saptamani am aflat de cazul unei tinere luata cu salvarea de la sala la care se antrena dupa ce i s-a facut rau de la niste pastile miraculoase de slabit. Si cate alte fete nestiute, de care nu au auzit (inca) operatoarele de la 112, traiesc visul frumos – cred ele, cel mai urat cosmar, zic eu al slabitului tip fulger. Doar ca, vedeti voi, slabitul nu se intampla cat ai zice peste. Ci cat l-ai manca. Mult. Niste luni. Poate ani.

Sursa foto: http://bit.ly/RLhQHD