Sunt absolut topita dupa acesti doi domni bine despre care va povestesc astazi si m-am bucurat teribil cand am aflat ca, iata, am ceva in comun cu dumnealor. Eu, mister Hopkins si mister Whitaker suntem tare preocupati de hrana sanatoasa. Dumneamea sunt abia la inceputul drumului cum ar veni, dar acesti talentati oameni au o vechime onorabila si tocmai de aceea va spun acum cam ce ingrediente joaca roluri principale la ei in bucatarii. Incepem, in ordine alfabetica, desigur, cu incredibilul Antony Hopkins despre care tocmai citesc (pe siteul agentiei de presa Mediafax, de unde am luat toate informatiile) ca a slabit 34 de kilograme dupa ce a devenit, il citez, un „obsedat al stilului de viaţă sănătos”.

Actorul britanic susţine că cea de-a treia lui soţie, columbianca Stella Arroyave, l-a ajutat, începând din 2008, să adopte un stil de viaţă sănătos. Hopkins a mărturisit ca deoarece, în trecut, devenise dependent de mâncărurile cu un conţinut mare de grăsimi, însă în prezent urmează o dietă strictă, din care, potrivit unor surse din presa internaţională, ar lipsi produsele pe bază de carne. „Eram dependent de pâine, dulciuri şi alte nimicuri. Îmi plăceau toate lucrurile rele”, a declarat el.

Hopkins spune că în prezent preferă să ducă o viaţă simplă, guvernată de un regim alimentar sănătos şi multe exerciţii fizice, deşi pierderea lui în greutate a fost la început atât de spectaculoasă, încât el însuşi a fost foarte surprins. Imagini din 2008 şi 2009 cu actorul britanic arătând foarte slăbit au generat o serie de zvonuri despre sănătatea acestuia, însă Hopkins susţine că acum se află în cea mai bună formă fizică din viaţa sa.

În vârstă de 73 de ani, el a declarat pentru cotidianul New York Post: „Soţia mea nu este un dictator, însă mi-a spus că trebuie să respect un anumit regim. Merg la sală şase zile pe săptămână, practic mersul pe jos, trăiesc cu 800 de calorii pe zi. Fără paste. Fără felul doi. Mănânc uneori un sandvis. Acum sunt un obsedat al stilului de viaţă sănătos. Am slăbit prea mult, 34 de kilograme în doi ani. Însă m-am îngrăşat din nou, puţin, în Europa„.

Si alt mare preferat al meu, actorul american Forest Whitaker a operat o schimbare drastică în dieta sa vegetariană, renunţând complet la produsele pe bază de soia, după ce a realizat că greutatea sa corporală devenise o problemă de sănătate destul de serioasă. Si uite asa s-au dus aproape 32 de kilograme – 31,7 mai exact.

Actorul american se îngrăşase considerabil pentru rolul dictatorului ugandez Idi Amin din filmul „Ultimul rege al Scoţiei/ The Last King of Scotland”. După acest film, Forest Whitaker a decis că a sosit timpul să slăbească şi a renunţat la alimentele grase din dieta sa – pizza, pastele şi îngheţata. „Am renunţat şi la toate produsele pe bază de soia, iar acest lucru a schimbat totul. Am vrut să am grijă de corpul meu”, a declarat actorul.

Forest Whitaker este vegetarian de peste 25 de ani, iar această alegere l-a influenţat pe fiul acestuia, care a devenit adept al veganismului. Spre deosebire de vegetarieni, din punct de vedere dietetic, veganii exclud şi mierea, produsele lactate şi ouăle, iar din punct de vedere filosofic, veganismul interzice folosirea a orice fel de produs animal, fie că este vorba de haine sau de alte accesorii.

Hai sa luam ce e mai bun de la vedetzii acestia minunati, va rog!