Frantei ii las amintire aproape 14 kilograme si ii multumesc pentru sprijinul pe care mi l-a acordat sa ma scutur de ele. Iar prin sprijin inteleg magazinele minunate pline de produse proaspete, usoare si apetisante care m-au facut sa uit de multe ori ca pe lumea asta mai exista si tort de ciocolata si ca erau zile cand as fi facut (aproape) orice pentru o felie.

Tot prin sprijin inteleg faleza splendida a Nisei pe care am descoperit realmente savoarea alergarii de dimineata si mai inteleg sala de fitness exceptionala in care am invatat zi de zi sa-mi depasesc limitele si mi-am cunosc cu adevarat corpul (unul din care afara de puternic si misto, va spun fara nicio urma de modestie). 

Le multumesc pe aceasta cale si frantuzoaicelor, care, asa cum se spune, sunt marea majoritate slabe sau cu greutati normale, si de la care am invatat trucuri alimentare si, mai presus de tot, sa-mi acord zilnic ore pentru mine, pentru starea mea de bine. Ar trebui sa le vedeti cum se calca in picioare in pauza de pranz la sala de sport, nu la cea de mese. Ar mai trebui sa vedeti si cate curse, maratoane si semimaratoane organizeaza oamenii astia luna de luna. Pana la urma, in miscarea pe care o fac cu mult drag si spor sta mare parte din ceea ce lumea numeste secretul siluetei frantuzesti.

Frantei ii las amintire aproape 14 kilograme. Iar ea imi lasa mie aproape 14.000 de amintiri extraordinare, cu promisiunea ferma ca nu voi uita jamais stilul de viata sanatos gustat aici.

P.S – Sa nu credeti ca ati scapat de povesti si invataminte frantuzesti, am sa revin la ele cat de curand.

mon amour, inghetata de caramel sarat

pietele din Provence, cele mai frumoase din lume

les moules, scoicile lor de senzatie

peste proaspat, un deliciu

delicatesa de la Avignon

as lua o boulangerie cu mine acasa, pe cuvant

o minunatie de magazin

iun cafe, s'il vous plait!

faimoasele biscuterii

Mediterana, pe care am gustat-o zi de zi