Nu stiu daca ati auzit pe undeva vorba din titlu, eu am auzit-o si intr-o anumita masura i-am dat si dreptate. Avem noi pasiunea asta pentru magicul numar 3 – poate va mai amintiti si comentariile* de la limba romana din liceu (*comentariu pe vremea mea insemna ceva mult mai complex decat doua randuri scris pe Feisbuc :)). S-apoi, la a treia intalnire cu un baiat nu stiu ce se intampla, la a treia incercare sigur ne vor reusi lucrurile etc.

Asa si cu dieta, cifra 3 a reusit sa se strecoare si in sfera ei si iata, umbla vorba ca primele 3 zile de mancat slabatoristic, dupa o perioada normala sau de dezmat, ar fi cele mai grele. Pentru ca ai inca stomacul marisor, pentru ca ai inca amintirea gusturilor, pentru ca nici creierul, invatat cu dulce si cate si mai cate, nu e foarte cooperant (vorbesc aici de procesele chimice, hormonii emisi in functie de alimentatie). Ei, dar din a treia zi, lucrurile ar incepe sa intre pe un fagas normal, adica mai zvelt, mai fara pofte, mai concentrat pe ce avem de facut, de topit niste kilograme bunisoare.

Spuneam ca intr-o anumita masura i-am dat dreptate acestei vorbe – sunt dati cand primele trei zile dintr-un regim alimentar mai curat sunt chinul de pe lume pentru mine. De pilda, aseara, cum stateam eu frumos pe canapea si ma uitam la un film cu burta plina de mere coapte, a venit un gand ciocolatiu sa-mi dea tarcoale. L-am omorat din fasa, dar era cam al doilea pe ziua de ieri.

De ce dreptate „intr-o anumita masura”? Pentru ca, de cele mai multe ori, cand poftele ma incoltesc la debut de regim bun, am nevoie de minimum o saptamana ca sa le mai alung. Ca sa nu va spun ca, daca nu pleci cum trebuie pe drumul asta al infranarii alimentare, poti aluneca rau de tot si dupa 3 saptamani, nu neaparat in cele 3 zile de poveste.

Sunt dati cand ne urnim mai greu si suntem bantuiti de tentatii, sunt dati cand totul porneste lin si cu avant si cu tot ce trebuie. Pana la urma, nu cred ca ne ajuta foarte tare vorba din titlu. Parsiva cum sunt, aveam o vreme cand o foloseam ca o scuza pentru slabitul de care nu ma mai ocupam. Ziceam, domne’, am incercat o zi, doua, dar am cedat si pe buna dreptate, stii ce se spune cu cele 3 zile… Aiurea! Scrieti-va povestile voastre dietetice cu final fericit si lipsite de clisee cu 3 zile sau 33 sau 333. Eu va tin toti cei 2 pumni ai mei, daca insistati sa fie 3 va trebui sa mai imprumut unul.