Am dat munti de bani pe mancarea comandata la birou. Carpati intregi de bancnote mi-au parasit versant cu versant buzunarele sau conturile si s-au dus catre niste firme care mi-au dat in schimb niste mizerii. Ultima patanie de acest fel a fost nu mai departe de vineri seara cand, obosita si cu un oarecare chef de rasfat, mi-am comandat ceva bun de la un restaurant de top, prin intermediul unei firme care face livrari.
Acum, pentru ca nu am mers la spital cand a inceput sa-mi fie rau si nu stiu exact cauza, nu am sa va dau nici numele localului, nici al intermediarului. Cert e ca dupa ce am mai dat o caruta de bani, am avut un uichend in chinuri. Cu medicamente multe si dureri mari. Pana aici, urla revoltata din mine.
Sambata m-am tarat pana in piata, intr-o stare deplorabila, si am luat cele trebuincioase pentru mancaruri facute cu mana mea, cu noaptea-n cap, daca altfel nu ar fi timp (si nu prea e, la cate joburi am acceptat). M-am saturat pana peste cap(ul in care nu stiu ce am avut cand am dat atatea sanse firmelor de catering) sa fiu pacalita pe banii mei si, mai grav, pe sanatatea mea. Primul rezultat al acestei revolte culinare-financiare a fost un somon la cuptor cum n-am mancat de cand am invatat cuvantul „peste”. Aveti si poze pentru confirmare si mirare.
Am incins si de o mancare de marar, iar astazi sunt in cautarea unei retete usoare si simpatice. Daca aveti vreme si placere, varsati-mi idei la comentarii. O saptamana delicioasa va doresc!
Eu sunt mai nepriceputa in ale gatitului, momentan imi place sa incerc lucruri noi. Aseara mi-am luat suc concentrat de rodii sa-l folosesc pe post de otet in salata(asa cum fac libanezii). Am mai luat seminte de chia pe care le-am amestecat cu iaurt, fulgi de ovaz, miere, mure si le-am pus in frigider la inmuiat pana dimineata.
Bună, nu am doctoratul în gastronomie, din contră, încă sunt la nivel de grădiniță ! Dar mă inspir după rețetele video ale unei doamne, jamila cuisine. Îi poți găsi site-ul sau canalul yotube, sunt rețete simple, ușoare, geniale ! Nu, nu sunt rudă cu ea, dar pur și simplu o admir
Salutare!
Spusei ca iti place Bucatarie Italiana, eu vreau sa iti recomand un fel de mancare sanatos pe care eu il prepar destul de des: Spaghetti integrale cu sos raw vegan de avocado!
Daca iti suna bine sa-mi spui, iti scriu reteta! 🙂
Eu abia anul asta am inceput sa gatesc mai serios, adica mai mult decat macaroane cu branza si omleta. M-a motivat the boyfriend, pentru ca el gateste, si m-am gandit ca eu de ce n-as putea. Si pot. In iarna gateam o data-de doua ori pe saptamana, dar acum ca e vara si se gasesc legume proaspete de sezon, mi le comand fain-frumos de aici:
http://cutiataranului.ro/blog
si abia reusesc sa le gatesc pe toate pana vine urmatoarea tura (mai pun si la congelator). Sunt proaspat-culese si crescute de agricultori din zona mea, calitatea e ireprosabila.
Retete imi iau de aici:
http://www.retetecalamama.ro/
http://www.simplyrecipes.com/
http://www.teoskitchen.ro/
Partea proasta la tantile astea pricepute care pun retete pe net e ca nu le pun pentru unele care nu stiu diferenta intre frunzele de telina si alea de leustean. Citat: „se prepara un sos din lapte, smantana si cascaval”. CUM, CUM se prepara sosul?????? Aceeasi problema o am cu mama care, desi gateste foarte bine, habar nu are sa-mi explice ce sa fac.
Am slabit cinci kile de la inceputul anului btw 🙂
Andreea, daca nu iti zice Pofti ca vrea reteta, sa stii ca o vreau eu.
Idee de reteta: incearca sa folosesti cartofi dulci, sfecla taiata cuburi si morcov + ceapa + ardei rosu/kapia, stropiti cu un pic de ulei din cel sanatos si pusa alaturi o capatana de usturoi necuratata inspre insotire, apoi in cuptor vreo 30-45 de min. Daca vrei extra, adauga si un solz de peste. Dorada, ca sa mai schimbam decorul somonat, sau un pastrav. Pofta mare!
Imi pare rau pt ce ai patit:(iti dau reteta unei budinci care o fac pt fetita mea:)3 -4 dovlecei mari se curata si se pun la fiert cu putina sare si marar cam 20 de min..intr un alt vas se bat Doua oua cu un iaurt,o branzica de Casa cu smantana si se rade putina telemea:)dupa ce au fiert dovleceii,se pun in strecuratoare,apoi se amesteca compozitia de branza cu dovleceii intr un vas de yena(poti Pune si rosii) dupa care se baga la cuptor 20-30 de min..inainte cu 10 min se Mai poate adauga un ou deasupra,pt aspect:)e delicioasa,merge super in aceste zile calduroase:)
@Billy
Reteta: spaghetti integrale,2 catei de usturoi, ulei de masline, ciuperci, 1 avocado , zeama de lamaie, sos Tabasco( e foarte HOT-optional), sare, piper.
Fierbi pastele, intre timp desfaci un avocado si il pisezi, adaugi sare si putin piper (dupa gust). Storci lamaie peste avocado, cat iti place tie, gusti!Eu adaug 2 picaturi de Tabasco…
Tai ciupercutele si le tragi putin in tigaie cu un pic de ulei de masline+sare.
Cand sunt gata pastele, le scurgi si le pui inapoi pe foc(3 minute) , adaugi usturoiul taiat marunt, ciupercile, putin ulei de masline. Asezonezi cu sare si piper dupa gust. Dupa ce le scoti pe farfurie, pui avocado-ul pisat deasupra et VOILA! 🙂 Pofta buna!
PS: Am uitat sa mentionez ca la o portie eu pun 1 avocado, deci la 2 portii 2 avocado si tot asa…
va multumesc! proiectul merge mai departe 🙂