Sa stiti ca nu exista. Cum ce? Bagheta aia magica pe care speram sa o gasim sa facem de doua ori – a, nu, e mult de doua ori, o singura data – biiiiing – si sa ne faca slabi, slabi, slabi, ca-n cele mai zvelte vise. Eu inca am senzatia ca o am in buzunar in vremuri de dieta si as vrea sa ating cu ea cantarul intr-o dimineata si paaaaac, surpriza surprizelor. Nu se poate. Nu s-a inventat. Nu e omenesc.

Acum toata lumea citeste aceste cuvinte cu voce tare si le repetam impreuna de cel putin trei ori: SLABITUL NU ESTE CA BATUTUL DIN PALME. Inca o data. Si iar. Am facut exercititiul asta inclusiv pentru mine, caci m-am surprins zilele trecute botoasa ca nu am pierdut mai mult de 1 kilogram si jumatate intr-o saptamana. E usor sa te absoarba vartejul asta al kilogramelor care zboara. Stim cu totii ca la inceput de regim ele se duc mult mai repede, si apoi ajungem sa simtim ca albim pana mai scapam de unul. Dar nu putem schimba asta. Asa stau lucrurile, asa trebuie sa fie, asa e firesc pentru organism. Nu e o papusa pe care sa o umflam si sa o dezumflam dupa cum bate vantul si ne e cheful. Ia ganditi-va, in cat timp v-ati ingrasat? Luni? Ani? Si atunci de ce nu ii dati corpului o perioada cel putin egala sa alunge surplusul. Da, stiu, e vara, abia asteptam sa topaim pe plaja in costume perfecte, cu fese ideale si talie de revista. Nu se poate. Si daca incercam sa fortam asta, inseamna ca nu avem strop de respect pentru organismul asta care ne tine in viata zi de zi.

Am tot citit – ca sa imi intre bine in capatana asta care ar vrea sa vada minus 3 kilograme saptamanal – ca este ideal sa pierdem intre 0,5 si maaaaaximum 1 kilogram pe saptamana. Asa ca pe toate regimurile alea care va promit minus 167 kilograme in 50 de secunde stiti unde sa le trimiteti! Si stiti ce treaba anevoioasa e si pierdutul celor 500 de grame? Pai, ganditi-va: 3.500 de calorii inseamna 0,5 kg. Adica, trebuie sa consumam zi de zi, intre 500 si 1000 de calorii mai mult decat mancam, ca sa putem scapa  de aceste sute de grame. Nu e treaba simpla, masinaria numita corp are mult de munca. De ce sa ii cerem epuizare? De ce sa il punem in pericol? De ce sa il vrem ca vai de el?

Si in plus, uitam ceva esential: daca nu avem de pierdut doar 3-5 kilograme, ci mai multe, asa ca mine, trebuie sa pricepem o data pentru totdeauna ca nu e un joc – ne facem balon, apoi scobitoare la loc, hahaha, ce amuzant. E un angajament pe viata. Dadada, ati citit bine. Daca vrem ca numarul mic de kilograme sa ne insoteasca ani si ani, trebuie sa ii dovedim ca il meritam, ca il vrem si sa stim cum sa-l obtinem.

P.S.: Ca sa nu mai astept minuni de la Sfantul Cantar, am decis sa ma cocot pe el o singura data pe saptamana. Acum parca il aud cum ma striga din baie, pesemne imi duce dorul.

am vrea noi...