Am mancat prost in ultimele luni. Atat de prost incat organismul meu se resimte si imi da semnale ca asa chiar nu se mai poate. Drept pentru care, sambata, dupa o plimbare prin tarabe de piata pline de urzici si usturoi nou, am decis ca de astazi, vreme de o saptamana, sa nu mai consum cele ce urmeaza: carnuri, lactate-branzeturi (asta chiar ma doare!), zahar – doar o lingura de miere si ce mai au fructele prin ele, alcool. Trei zile mi s-au parut prea putine, iar peste o saptamana mi-a sunat a prea mult asa ca am batut in cuie durata.

salat teller

Traim, deseori, cu o falsa impresie ca unde carne nu e, nimic nu e. Sau daca branza in farfurie nu e, ce altceva mai e? Sunt multemultemulte legume care asteapta cuminti pe felurite rafturi sa le bagam in seama, sa ne miluim si sa le innobilam intr-o reteta (de preferinta furata de pe site-ul tovarasului Jamie). Asa ca incep aventura de post – nimic complicat, mi-ati putea spune… Ba, intr-un fel e, pentru ca nu vreau nicidecum sa ma refugiez in cartofi si paine si orez, asa cum fac deseori cei care tin posturile si apoi se vaicaresc ca s-au foarte ingrasat.

Am sa va tin la curent cu saptamana vegetariana. N-ar strica sa-mi mai aruncati aici la comentarii niste retete dichisite pe baza de legume. Daca vad cuvantul branza in vreo reteta, va mananc urechile 🙂

Sursa foto: de aici.