Am mancat prost in ultimele luni. Atat de prost incat organismul meu se resimte si imi da semnale ca asa chiar nu se mai poate. Drept pentru care, sambata, dupa o plimbare prin tarabe de piata pline de urzici si usturoi nou, am decis ca de astazi, vreme de o saptamana, sa nu mai consum cele ce urmeaza: carnuri, lactate-branzeturi (asta chiar ma doare!), zahar – doar o lingura de miere si ce mai au fructele prin ele, alcool. Trei zile mi s-au parut prea putine, iar peste o saptamana mi-a sunat a prea mult asa ca am batut in cuie durata.
Traim, deseori, cu o falsa impresie ca unde carne nu e, nimic nu e. Sau daca branza in farfurie nu e, ce altceva mai e? Sunt multemultemulte legume care asteapta cuminti pe felurite rafturi sa le bagam in seama, sa ne miluim si sa le innobilam intr-o reteta (de preferinta furata de pe site-ul tovarasului Jamie). Asa ca incep aventura de post – nimic complicat, mi-ati putea spune… Ba, intr-un fel e, pentru ca nu vreau nicidecum sa ma refugiez in cartofi si paine si orez, asa cum fac deseori cei care tin posturile si apoi se vaicaresc ca s-au foarte ingrasat.
Am sa va tin la curent cu saptamana vegetariana. N-ar strica sa-mi mai aruncati aici la comentarii niste retete dichisite pe baza de legume. Daca vad cuvantul branza in vreo reteta, va mananc urechile 🙂
Sursa foto: de aici.
Asta cu branza e grava. :))
Pai uite ce mananc eu fara branza:
* salata de spanac (raw) cu avocado, ardei rosu si daca vrei, ou fiert
* supa crema de linte rosie (linte, morcov, telina, pastarnac)
* salata de fasole rosie (cutie), ton, ceapa, ardei rosu
* cus-cus cu legume (sau orez brun sau bulgur)
* toast cu avocado
* hummus (fac acasa din naut, ulei de masline, suc de lamaie si usturoi)
* guacamole (avocado, ceapa, ulei de masline, suc de rosii)
* peanut butter & apple 🙂
Mai zic?
Ah,la fix ai venit cu postarea asta.Si eu simt nevoia de o „curatare” de primavara,desi nu pot spune ca m-am porcit peste masura..dar niciodata nu strica.
Le zice bine acolo Cristina P…ma pot inspira cu usurinta.
Mult succes cu dieta si tine-ne la curent:))continuu:)))
Tz, Cristina, fara ton! Sa nu mai pomenesti de funie in casa spanzuratului 🙂 Mersi de ponturi. Guacamole am si eu azi pe lista pentru pranz, un deliciu!
Succes si tie, Mona! Va tin, va tin, trag de mine sa scriu mai des.
da, Pofticioasa mica, ce are tonul bre?
Eu nu mananc carne asa ca imi ramane pestele :)))
Speaking of, nu am fir de peste in casa dar , sic, am cottage cheese :)))
Apropo era suc de lamaie nu rosii la avocado – mi-era foame cand am scris, ce mai! :)))))
il ador pe Jamie cu ale lui meatless Mondays, btw
ah si salata de fasole o poti face fara ton 🙂
eu cred ca fac neste hummus 😛
Uitasi de salatele mele raw:
* sfecla rosie, mar, morcov,ulei de masline, otet balsamic, usturoi
* mar, morcov, telina, suc de lamaie, ulei de masline, piper
* conopida, mar, morcov, stafide, ulei de masline, piper, suc de lamaie
(astea-s si pe la je pe blog, btw)
Fara peste. E si el pe lista nu-urilor de saptamana asta 🙂
Multumesc pentru retete!
Deci vegan ? Enjoy. Nu prea imi iese :)))
Daca nu mananc oua, mananc iaurt / branza…
Darling, nu te mai chinui! Pe bune, verziturile astea sunt facute pe lumea asta tocmai pentru a fi combinate cu branzeturi — placinta de branza cu urzici&stevie, anyone? — ciorba de macris cu smantana si slanina prajita: https://ierburiuitate.wordpress.com/2013/04/14/macris/
Orice „gatesti” in perioada asta iti va face maxim de bine, asa ca profita sa poti adauga ingrediente care sa dea gust, placere de-a manca si promit ca n-o sa se depuna ca orice-altceva-pe-lumea asta, aka „alternativele”.
Eu mi-am dat seama ca genul asta de „challenges” mi-au deranjat zen-ul corpului si m-au dus la ingrasare to begin with si m-au facut sa urasc alimente sau grupe alimentare cu totul. Si terapia cu cruditati dureaza de ani de zile si tot mi-e greu sa mananc o salata in amintirea traumelor pe care le-am trait ani de-a randul. Not ok..
Profita de primavara si de verzituri si hai sa gatim something awesome together, poate fi si caloric, si branzistic.. dar sa fie facut de noi, hranitor, cu iubire. Jur ca altfel intra o salata minunata cand o pui langa o bucatica de quiche — ala da portion control.
Let’s find out what normal means 😀
PS: mi-am descoperit super-magazin de branzeturi si sunci – ok, ok, si aprozar – prin Pajura, au inclusiv paine din aia faina batuta cu cartofi. Si flori de sezon la fir, de gradina sau solar. Zi si tu, darling, ce sa mai vrei. Cand ma mai chemi pe la tine, iti fac aprovizionarea 😀 multe sunt crude si au data de expirare in 3 zile ca nu au chimicale, vin de prin teleorman and whatnot.. gata, ca salivez in gol aici!