Stiti cum se spune in familiile adolescentilor indeosebi „S-a inhaitat cu unii si l-au stricat, mi-au stricat bunatate de copil, anturajul bata-l vina!”. Ei, cam asa e si cu anturajul omului aflat la dieta. Daca se inhaiteaza cu cine nu trebuie, s-a zis cu modul lui de alimentatie.  Si vad asta pe pielea mea, saraca.

Viata m-a aruncat acum in preajma unor oameni minunati, dar taaare mancaciosi. Si rezisti o data, rezisti de doua ori, de trei, chiar de 10, dar la un moment dat simti ca nu mai poti si izbucnesti (in mestecat). Chiar cred ca felul in care manance cei apropiati noua, cei cu care interactionam des si foarte des, ne influenteaza dieta. La fel cum cred ca daca vezi mereu poze cu mancaruri apetisante (aviz celor care stau pe Facebook toata ziua buna ziua si dau non-stop likeuri la restaurante care pun meniuri cu multe creme si prajeli), te vei infige mai abitir cu dintii in ele decat daca nu esti mereu bombardat cu ispite fotografiate. Pana la urma, pe asta se bazeaza industria publicitatii.

Iubitul care mananca mai mult ca un taur dar e slab ca un tzar, mama pasionata de retete si bucatarit, buni care este recunoscuta de tot cartierul ca cea mai tare facatoare de desert, prietena bulimica pe care o apuca mereu foamea, amicii fratelui care aduc mereu pungi de fast-food si le lasa imprastiate prin toata casa – toti, absolut toti ne pot influenta regimul. Negativ, desigur. Asa cum un sot pasionat de trai sanatos sau o mama vegetariana sau o bunica ce adora doar legumele si fructele (oare exista asa o bunica sau toate se bazeaza pe prajituri si cioco?) ne pot influenta pozitiv dieta.

Eu in acest moment ma vad inconjurata de gurmanzi petrecareti care imi fac viata dietetica extrem, dar extrem de grea (desi as vrea sa traiesc numai in preajma familiei de iepuroi pe care o vedeti in poza de mai jos). Asa ca, acum, dupa 4-5 zile de cumintenie, ma alatur lor in partyuri cu calorii gramada. Voi patiti d-astea? Observati ca stilul de alimentatie va e pus la grea incercare de oamenii din jur? Si daca da, cum va tineti darji?