Am intrat deja in saptamana la sfarsitul careia va avea loc la Bucuresti cel mai important eveniment de fitness al anului РConventia Internationala de pe 23 si 24 martie. Daca inca e neclar Рsi am vazut din unele comentarii ca este Рtoate informatiile pot fi gasite AICI, pe siteul oficial al organizatorilor. Oricine iubeste sportul poate participa la orele zecilor de instructori romani sau straini. Si apropo de straini, astazi a venit randul lui Alessandro Meloni, un antrenor italian, sa ne dea unele sfaturi. In varsta de 37 ani, originar din Sassari, Sardinia, Alex este absolvent al Academiei de Stiinte Motorii, din Urbino. Veti vedea ca are o teorie cel putin interesanta la capitolul mituri sportive. Asadar, ii dau cuvantul. 

Alex, care sunt, in opinia ta, cele mai mari 3 greseli pe care le face cineva cand se apuca sa slabeasca?

Pai, intai de toate, nu prea mananca nimic. Apoi, foloseste asa numitele inlocuitoare de mese (nota Pofticioasei: batoane, shake-uri). Si 3 – se antreneaza excesiv.

Alessandro Meloni

Alessandro Meloni

Care sunt cele mai mari 3 mituri legate de exercitiile fizice, in ce „teorii” sportive credem orbeste, dar ele sunt gresite?

Primul mit este „no pain, no gain”, adica daca nu te antrenezi pana ce simti ca nu mai poti de durere atunci nu are efect. Al doilea este acela ca numai exercitiile de abdomen te scapa de grasimea de pe burta. Iar al treilea – inotul este bun pentru probleme cu spatele. (Nota Pofticioasei: pentru ca sunt direct vizata de acest subiect, i-am rescris un email lui Alex in care il rugam sa imi explice putin de ce considera ca acesta este un mit. Doar toti medicii mi l-au recomandat…) Daca ai durere in zona lombara, este foarte posibil – 99% din cazuri – ca problema sa fie cu muschiul psoas.

psoas-11

Iar noi, daca inotam, indiferent de stil, folosim acest muschi astfel incat in urma contractiilor va deveni si mai incordat si ne va da dureri si mai mari. La fel, daca suntem diagnosticati cu scolioza, asta inseamna ca avem probleme cu o parte care este „mai scurta”, iar noi inotand va trebui sa tragem mai mult de partea aceea ca sa o indreptam si vom face mai mult rau, va fi si mai scurta dupa inot. Si tot asa…

Ce beneficii ne aduce cursul tau? Cu ce este el altfel fata de celalalte, cum ne „cucereste”?

Cand imi pregatesc cursurile, ma gandesc inainte de toate sa le transmit senzatii de bine clientilor, dar la fel de importanta este si provocarea pe care o simt ei. „Pilates Flow”, ora pe care o voi tine la Conventie va fi o succesiune de miscari inspirate din gimnastica, balet, dar si functional training.

Alessandro Meloni

Alessandro Meloni

Acesta a fost cel de-al patrulea interviu al Pofticioasei din seria celor dinaintea Conventiei Internationale de Fitness. Primul este AICI, al doilea – AICI, iar al treilea – AICI. Si mai urmeaza.