v-am mai spus ca o ador, nu v-am spus cred ca am si scris o oda la adresa ei in revista “Ce se intampla, doctore?”. Articolul se numea “Multumesc, Khalid, pastorule de capre!”, mesaj pentru cel caruia Wikipedia si nu numai ii atribuie descoperirea cafelei – pe scurt, capritele domnului au inceput sa mestece cu energie niste bobite dintr-un tufis si au devenit din cale afara de zglobii, asa a fost descoperita minunatia care se lafaie acum in cana mea cea mare. Am cautat textul sa il linkuiesc, insa nu a fost de gasit in arhiva.

Mult mai interesanta este insa vestea pe care tocmai am primit-o in aceasta dimineata cand, intr-o camera inundata de parfum cafelesc si aer mediteranean, am citit ca potrivit cercetatorilor, cafeaua mea iubita reduce riscul de declansare a teribilei maladii pe nume Alzheimer.

Mai precis, determina o reactie clinica la nivelul creierului care previne distrugerile facute de aceasta boala. Expertii il numesc “primul studiu din lume care afirma ca un consum de cafea este asociat cu o reducere a riscului de declansare a maladiei Azheimer”. Cercetari anterioare ne anuntau ca poate combate cu succes depresia la femei si poate taia cu 25 % riscul de producere a accidentelor vasculare cerebrale. In anul 2010, aproximativ 38 de milioane de oameni din toata lumea purtau diagnosticul Alzheimer. Gasiti toate detaliile noii cercetari aici.

Eu ma duc sa-mi mai torn doua (poate trei) guri de cafea. Sa avem week-end-ul perfect!