Eu aleg hrana sanatoasa, intai si intai. Va anunt oficial ca de ieri mi-am facut singura singurica un plan nutritional care pune pe locul 1 sanatatea si starea de bine s-abia apoi ne mai gandim si la calorii si ne amintim si de cantarul de la etaj. Asta nu inseamna ca o sa mananc dupa modelul „sac fara fund”. Asta inseamna ca nu o sa mai tin dieta o saptamana sau 5 zile si apoi sa scap ca vitica in trifoi intr-o galetusa de inghetata, pentru ca stiu si simt si vad ca imi face rau.  Si mai inseamna ca o sa mananc alimente care imi fac bine si al caror gust am sa incerc sa il descopar intru totul, nu alimente din care nu inteleg nimic, dar pe care le inghit cu noduri ca sa incap in stiu eu ce haine.

De asta esueaza mare parte din regimurile noastre de slabit – le vedem ca ceva pe termen scurt, abia asteptam sa se implineasca cele 55 de kilograme pe cantar ca sa ne putem bate iar joc de corpul nostru, si stam sa calculam calorii si sa ne intrebam oare cate o avea o gogoasa si daca putem manca macar jumatate, in loc sa ne gandim ca nu caloriile conteaza aici, ci substantele nocive pe care le vom avea in organism dupa ce ne facem – ce ironie, cadou…- gogoasa.

Eu asa nu mai pot functiona. Cu diete intrerupte ca sa ma reimprietenesc cu bomboanele, cu calcule stricte in timpul saptamanii ca sa pot infuleca otravuri in uichend. E gresit, complet gresit. Asa ca, de acum inainte incercam sa schimbam putin numele acestui blog si sa il rebotezam „pofticioasa-sanatoasa”.

M-am gandit mult la asta inainte sa pornesc pe drum, am citit enorm despre hrana buna pentru organism, am facut destule experimente pe mine ca sa stiu ce nu e bine. Mi-am ordonat in cap niste reguli simple – o sa vi le spun, o sa tot urmariti etapa aceasta din evolutia Pofticioasei – si am trecut la treaba. Am si fotografiat rezultatele, ca sa nu credeti ca… va vand gogosi 🙂

Ziua de ieri a inceput cu un smoothie din spanac, mar, banana si lime (lamaia aia verde), a continuat cu o gustare de nuci crude (nu multe, nu uit de calorii, nu credeti asta) alaturi de o cafea de care ma puteam lipsi, pranzul a fost bifat cu ajutorul unei incredibili cartofi dulci la cuptor cu lime si ghimbir asortati cu o salata de rosii, dovlecei (cruzi, da, se pot manca si asa si sunt foarte buni, nu strambati din nas), germeni de broccoli, ceapa verde si usturoi. Iar cina a luat forma unei salate cu mozzarella (desi, cat de curand incerc sa renunt la lactate), masline, seminte de pin si de dovleac, rosii si pretiosul meu avocado.

Asadar, inspaimantata de monstruozitatea alimentara din America, pusa pe ganduri de starea ei generala nu tocmai buna si ingrijorata de oscilarile ei intre kilograme, Pofticioasa face ce n-a facut niciodata intr-o dieta: pune sanatatea mai presus de toate. Luati-ma ca pe un experiment pe care il puteti urmari zi de zi – sigur v-ati gandit ca ar fi bine sa va apucati sa mancati cu adevarat sanatos, dar nu stiti cum si ce s-ar putea intampla apoi. Ei, va arat eu.

Voi sa-mi tineti pumnii, sa-mi mai furati din meniuri, daca va fac cu ochiul, si poate sa faceti o curatenie generala in frigider si in ideile gresite legate de „dieta”, pe care sigur le aveti. Le avem cu totii.