Parisul fuse si se duse. Din pacate, internet serios nu aduse. Asa ca n-am putut comunica deloc cu voi. Nu-i nimic, va spun acum pe scurt cate ceva. Nu m-am infranat de la absolut nimic – dar nici nu am facut niciun abuz. M-am redolofanit cu cateva sute de grame, dar la intoarcere am primit complimente de tipul „te-a slabit Parisul!”. Ei, as! Doar ca in ultima zi am alergat atat, incat n-am mai avut vreme si de mancare.

Din poftele cu care v-am zapacit inainte sa plec am bifat acolo croissantele, supa de ceapa si rata. Nu tu fondue, cum visam, zero macarons (asta e cam tragic), ciuciu deserturi mega-delicioase. Va las cu niste poze graitoare, felurile de mancare vor fi prezentate in ordinea aparitiei lor in farfuriile din fata mea.

o clatita integrala "completa"

foie gras

escargots - melci, pe romaneste

melc in prim plan

miel cu legume

delicioasa supa de ceapa

rata 1

rata 2

Cam acestea au fost felurile principale, si, desi nu m-au dat deloc pe spate, au existat si unele deserturi. Primul gustat a fost asa numitul ile-flotante, varianta frantuza a laptelui de pasare. A fost ne-dragoste la prima imbucatura. Bunica mea il face de 897 de ori mai bun. A urmat o creme caramel proasta rau de tot si apoi o crema de zahar ars (gustoasa) in faimoasa cafenea in care s-a filmat pelicula „Amelie”.

ile-flotante

caramel ca vai de el

crema lui Amelie

Mi-am mai facut cadou o cafea cu frisca la castelul, unde, spune legenda, a fost inventata frisca – celebra chantilly in franceza.

frisca la ea acasa

domeniul Chantilly

Iar, la final, categoria „vazute si placute”. Instantanee culinare prin Paris.

o vitrina-divina

o piata din Montmartre

Una peste alta, mi-ati lipsit. Abia astept sa ne „reintram” in ritm. Sper ca v-am gasit cu bine.

Pofticioasa va saluta