Am avut un sfarsit de saptamana plin cu varf si indesat – am reusit sa stabilesc un record personal la alergare – 8 km fara niciun strop de oprire, in mai putin de o ora, ceea ce ma duce cu un pas mai aproape de visul meu de a reusi sa alerg 10 km pana de Craciun. Apoi, am ramas rece in fata unui tort de ciocolata de care pur si simplu n-am vrut sa ma ating – nu am avut nici cea mai minuscula pofta.

In schimb, am vrut sa ma joc de-a gatitul sanatos si asta am si facut. Intai si intai am pregatit in 8 minute (poate chiar 5) „icrele” din seminte de chia recomandate de draga Ligia Pop pe site-ul ei cu retete raw-vegan. Ce a iesit, vedeti in toata splendoarea in pozele de mai jos. Am asortat si o delicioasa salata de ton la toata povestea. Reteta Ligiei o gasiti aici.

Iar duminica dimineata, m-a lovit pofta de waffles, dar nu orice fel de waffles. Cele de pe rafturile magazinelor sunt facute din faina, zahar, siropuri de porub si mai stiu eu ce adaosuri dubioase. Eu am gasit, mai mult din intamplare, o reteta complet diferita de waffles – cu faina de migdale sau de caju, seminte de in macinate, miere, ulei de cocos…. Mmmm, toate bunatatile pamantului. Si, cam asta a rezultat.

Gustatorii spun ca au iesit cam de 10 ori mai bune decat waffles-urile comerciale. Si eu le confirm afirmatiile, cu toata modestia.

La capitolul vesti proaste trec ecranul spart al laptopului, intr-un moment de mare si regretabila neatentie. Mda.

Hai, sa-ncepem saptamana cu bine si cu soare!

P.S: Acum, pe seara, am mai „comis” o nebuneala culinara sanatoasa: pateu de rosii uscate. Cu caju, conopida cruda, morcov crud, masline…. L-am savurat cu niste branza invechita de capra si cu un pahar de vin rosu. Gasiti reteta aici (tot de la scumpa Ligia) si va rog, va implor, dati-i o sansa!