Adica pe mine – capra care tot pofteste, asa cum spune si numele acestui blog, la bucatele innebunitor mirositoare ale Frantei, si varza – adica dieta care trebuie tinuta pentru ca rotunjimile Pofticioasei sunt exagerate.

Pentru o gurmanda la dieta, sa te pomenesti intr-un bistrou cu un meniu de la A la Z este ca si cum, copil fiind, ajungi la mult visatul Disneyland, iar dupa ce iti arata cele mai cele masinute si masinarii, mama iti spune sa o astepti cuminte pe o bancuta pana le incearca ea pe toate. Sa ai si inima si stomac de fier si nu poti trece nepasator pe langa restaurantele acestei zone binecuvantate Provence-Cote d’Azur.

Asa ca, pe data de 25 martie 2012, Pofticioasa a decis asa: va avea voie la doua mese tip rasfat pe saptamana – una cu un fel de mancare care o face sa ii ploua in gura, alta cu ceva dulce-divin. Nu amandoua la acelasi pranz-cina, pentru ca se aduna prea multe calorii odata pentru un stomac invatat totusi cu mai putin. A, si neaparat, trebuie ca in saptamana cu pricina cantarul sa dea cu minus. Altfel, te-am pupat rasfat!

Cat si cum va functiona, ramane de vazut. Va marturisesc sincer ca decizia e cat se poate de curajoasa – acum 3 ani o alta asemanatoare (cu mancare “la liber” in week-end, m-a durdulit la loc dupa o silueta de fluierat pe strazi). Imi mai dau o sansa. Tineti pumnii stransi, da?

Dar voi, cum functionati mai bine intr-un regim de lunga durata – gustand si ceva bun cand si cand sau tinandu-va la maaare distanta de ispite?

magazin pe langa care oftez zilnic 🙂