Da, stiu, trebuia sa fie matinal sfatul zilei, dar sunt dati in care nu reusesc sa il public dimineata, asa ca, uneori, nu deseori, il vom muta mai spre pranz sau post-pranz.
Si pentru ca tot vorbim de pranz, povata Pofticioasei de astazi are legatura cu mesele, mai exact cu mesele luate in restaurante.
Asadar, sfatul lui 7 martie: In restaurante, atentie mare la sosurile de salate, la carnea la gratar, chipurile cea mai buna alegere, dar, de fapt, inecata in uleiuri si la ciorbele unsuroase.
M-am gandit ca prinde bine acest sfat acum, cand ne suna la interfon (ca sa nu mai tot zicem bate la usa, sa ne modernizam) week-end-ul si iesirile de tot felul.
Bun sfatul, indiferent de momentul zilei in care poposeste pe ecranele noastre 🙂
Sunt de acord cu dressing-urile care trebuie evitate – am incredere doar in cele home-made, facute de mine pe baza de iaurt sau eventual, in cel mai rau caz, doar daca am posibilitatea sa citesc eticheta inainte. La fel evit si tot ce inseamna supa/ ciorba.
Dar, intrebarea mea este, daca scoatem si „gratarul” din schema, care poate sa fie ori peste, ori piept de pui, carne de vita etc. atunci ce ramane ca alternativa?
Eu in oras asta comand in general: frigarui de pui cu salata simpla de rosii, peste la gratar cu salata mixta de legume proaspete, toate fara sosuri evident.
Daca scot si varianta asta, imi ramane ori sa beau apa si sa inghit in sec ori sa stau direct acasa :))
Lumea de obicei apreciaza restaurantele cu portii mari, unde „se mananca bine”. Vreau si eu un restaurant cu portii mici si dietetice si promit c-o sa-l apreciez 🙂 Si daca tot suntem la rubrica sfaturi, ia zi-ne tu ce mancam cand iesim la restaurant in afara de banala salata?
@Andreea: nu trebuie sa renuntam la gratar, trebuie doar sa il rugam pe chelner sa ii spuna bucatarului ca nu dorim deloc ulei pe carne. eu asa fac, intreb si apoi vin cu rugamintea speciala.
@Cristina: eu mananc supe-crema, desi acelea sunt de multe ori cu faina si alte ingrediente „minunate”, simt dupa cum ma balonez dupa, apoi imi mai place sa imi fac diverse combinatii intre aperitive – niste tabouleh cu legume la gratar, de exemplu, ciupercile le devorez in orice combinatie. Pe scurt, ma axez pe supe din legume, pe aperitivele pe baza de legume si pe garniturile usurele. A, si pestele, desigur, il iubesc.
pe de alta parte, daca iesirile un sunt foooaaarte dese, nu ne mai permitem si noi o mica exceptie?:D mi-ai facut pofta de pizza. damn.
Dragele mele, cand vine vorba de ciocolata, orice impotrivire e zadarnica…
@Daniel: pofta de pizza de la ciorba, sos de salata si gratar?!
@Bea: eu pot si fara. sunt mai mult fata vaniliei.