02fa26292ac91132cc558915b2dd63ee

In primul rand, vreau sa ne intelegem din capul locului – m-ati asaltat pe Facebook cu o intrebare: cat anume am slabit dupa minunatia de dieta numai cu sucuri? Dragilor, NU asta mi-a fost scopul. Scopul fu, intai si intai, o detoxifiere a unui organism cam obosit dupa iarna, si apoi o vitaminizare care sa puna umarul la binele imunitatii. Cate kilograme se duc pe apa sambetei, prea putin m-a interesat, zau. O sa va spun insa si asta, ca fara vad ca nu se poate, dar mai spre final.

Acum, insa, unele amanunte ale povestii suculente: luni, prima zi, a mai fost cum a mai fost. Marti, m-am trezit inghiontita de foame la 04:05 dimineata, dar am adormit repede (asta si pentru ca am facut 2 ore intense de sport, un antrenament personal, apoi un spinning sculator din morti), iar miercuri, dupa mici ameteli dimineata, si un inceput relativ greoi al zilei, seara debordam de energie. O durere de cap mi-a dat tarcoale de marti seara, dar miercuri la pranz trecuse fara nicio pastila. Am incercat sa tin cura numai cu sucuri facute in casa, dar nu s-a putut. Mergeam la serviciu si pana spre ora pranzului, se oxidau ori sa amarau. Asa ca am fost nevoita sa si comand sau sa iau din diverse localuri cu aparate de facut fresh.

Fresh vegetable juices on wooden table, on green background

Tragem concluzii:

  1. E o experienta scumpa, daca nu faci tu asta, acasa, din fructele si legumele cumparate de tine de la tarani prietenosi si de incredere. Restaurantul raw-vegan din Bucuresti de unde m-am aprovizionat luni si miercuri la pranz, mi-a luat peste 40 de lei pentru 4 sucuri mititele. Chiar langa sala mea este un fresh bar unde un suc din ananas si rodie, de pilda, costa 23,5 lei. Asadar, daca vrei sa te apuci de asta, asigura-te ca te poti baza in principal pe home-made-uri. 
  2. Te face sa te simti minunat – cu toate posibilele treziri de foame, potentialele ameteli si senzatia ca nu ai energie. De la a treia zi incolo, vei avea impresia ca poti sa devii titirez si daca bei sucuri de fructe si legume toata ziua, buna ziua. Poti sa faci si sport intensiv, poti sa iti vezi si de programul de 8, 10, 12 ore de munca, poti sa realizezi multe din rezerva incredibila de vitamine.
  3. Cheia este, atentie, diversificarea! Nu faceti ca mine, care, din graba, imi faceam de multe ori acelasi smoothie din banana, mar si spanac.  (Poate de aici si foamea din toiul noptii, si unele ameteli spre ultima zi) Nu! Combinati-le in fel si chip, indrazniti, cititi (in special pe www.rebootwithjoe.com), sorbiti! Faceti de fructe simple, de legume curate, de fructe si legume amestecate. Nu picati intr-o rutina sterila care va va face sa urlati ca vreti inapoi la hrana solida (voi, de fapt, sunteti plictisiti de meniu).

V-am spus de luni, de marti, de miercuri, nu v-am zis nimic de joi – ei bine, joi, m-am trezit plina de energie si dornica de… sucuri. Suna incredibil, nu? Am mancat totusi, dar vineri masa de pranz mi-a fost un suc de legume-fructe. Joi dadeam comanda online la juicer-ul pe care il vedeti in poza de mai jos. Aveam doar blender, dar aceste trei zile m-am convins sa imi maresc echipa de prieteni de nadejde.

photo-3

3 sfaturi? Faceti tot posibilul sa vedeti documentarul „Fat, sick & nearly dead”. Ganditi-va in primul si in primul rand la sanatate daca vreti sa intrati in hora juicingului. Incepeti incetul cu incetul – incercati o zi, sa vedeti cum va simtiti sau porniti cu o singura masa sub forma de suc.

Cam atat am avut de depanat. A, era sa uit. Cam 2 kilograme s-au dus. E greu de spus exact, eram si pe niste pastile care ma faceau sa retin apa.