*da, am aproape copiat sloganul unei imense companii de fast-food, dar mi-a placut ironia ­čÖé

Apai va povesteam ieri cum m-am trezit din cosmarul unei alimentatii haotice in provocarea minunatelor fete de la JuiceIT, Ana si Roxana. Ele m-au tentat sa incerc unul dintre programele de detox pe care le-au conceput special cu un nutritionist american. Am ales New You si nici ca regret!

Prima zi a trecut cam greu – m-am trezit cu pofta de biscuiti cu unt, niste monstruozitati culinare cu care m-am desfatat nepermis de mult in ultima saptamana. Asa ca sucul numarul 1 cu lamaie, piper cayenne, ghimbir, goji si sirop de agave nu m-a prins chiar in cea mai buna forma. Sucul numarul 2 a venit la tzanc cand ma chinuia dorul amarnic de cafea (da, am eliminat si cafeaua in aceste trei zile ca sa fie curatenia cu adevarat generala). M-am consolat cu┬áspanac,┬ámar,┬átelina apio, castravete,┬ápatrunjel,┬ághimbir,┬álamaie,┬ákale.

IMG_8672

La al treilea suc, deja ziua mea incepuse sa arate mult mai bine. Mi-a picat grozav combinatia de grepfrut, ananas si menta.

IMG_8701-1

A urmat fratele sucului nr. 2, adica numarul 4, cu┬áspanac,┬áananas (il ador!),┬átelina apio,┬ácastravete,┬ághimbir,┬ámenta si┬ákale.┬áDar ce e mai bun, abia ma astepta. Sucul numarul 5 ┬ám-a cucerit iremediabil –┬ásfecla rosie,┬ámorcov,┬ámar si┬ácatina. Mi s-a parut ca beau nectar curat! Rasfatul rasfaturilor a venit pe seara, cand imi dadea tarcoale o migrena. A disparut urgent cand am pacalit-o cu o licoare magica din┬áalune caju,┬ásirop de agave,┬ácurmale,┬ápudra de vanilie,┬áscortisoara,┬ábanana si┬áapa┬áfiltrata.

IMG_8704

Acum sa spulberam si un mit-intrebare – nu mi-a fost deloc foame, cele 6 sucuri mi-au fost mai mult decat suficiente. Nu m-am cantarit astazi, asa ca nu va pot spune prea multe despre slabit au ba. Ceea ce pot marturisi e ca am inceput sa ma simt mai usoara si mai energica – zilele cu mancare haotica post-mutat in casa noua ma cam zapacisera.

Ne reauzim cu concluziile maine, in ziua 3, adica ultima, din proiectul New Me ­čÖé

I’m juicing it!