Hai ca mult a fost, tare putin a mai ramas. Asa ca va salut din luna a opta de sarcina, fara sa incerc sa ma scuz ca nu am fost foarte scriereață – pur si simplu, nu mi-a stat mintea la asta. Cred ca in sarcina poti fi in doua feluri extreme: fie dornichissimă sa povestesti TOT ce ti se intampla (deloc genul meu), fie tare doritoare de a trai experienta pentru tine si punct.

Ma gandesc insa ca, in curand, nu o sa mai am ragaz sa va salut deloc, asa ca o fac acum, cat inca mai stiu cum ma cheama si reusesc sa am niste zile superactive. Multe n-ar fi de spus, doar sa va mai subliniez o data sa nu plecati urechea la absolut niciun mit pe care il auziti despre sarcini si nicio prejudecata ce vi se baga pe gat pentru ca, repetati cu mine, pe silabe: fiecare sarcina este diferita. (merge si daca inlocuiti sarcina cu slabitul)

Apropo de prejudecati, asa-i ca daca imi vizitati blogul dinainte de vara lui 2016 si aflati ca sunt insarcinata, va gandeati ca sigur o sa ma fac cat Casa Poporului si o sa aveti ce savura dupa cand ma apuc de slabit cele 500 de kg? Da, si eu m-am gandit la fel. Si cand colo, ce sa vezi:

unnamed-65

 

Asta mi-s, in luna a opta. Minus 4 kilograme in primul trimestru, plus 8 apoi, pana acush cand tastez. Calculam si avem plus 4, per total. Si muuuulte reprosuri ca nu pun mana sa ma ingras, ca eu cred ca acest copil creste cu aer, ca unde am mai vazut eu gravida care sa nu ia in jur de 20 de kile, ca etc, ca s.a.m.d. Va spun cu mana pe inima ca am mancat de detoate.  Si fast-food, si dulciuri in ritm intensiv in ultimele luni, si paine la fiecare masa de trei ori pe zi, si miere, si carneturi si paste si pizze si absolut tot ce va trece prin cap. Bine, mai putin sushi, dupa care suspin teribil. Am avut iesiri la restaurant in care am simtit ca am putere sa duc aperitiv, fel principal, desert si apoi, de pofta, sa imi mai comand un fel principal identic cu primul. Deci nu, nu am facut foamea, nu imi voi boteza fetita Anno de la anorexie si nici nu am facut vreun soi de intelegere cu Guiness Book sa concurez la categoria cele mai neingrasacioase gravide. Asa mi-a fost norocul, asa a curs sarcina,  asa a dorit organismul. Poate cand m-oi incapatana sa fac si baiatul mult dorit, o sa pun 45 de kilograme pe mine. O sa aflam. Dar ce vreau eu sa retineti cand inchideti pagina asta este ca trebuie sa va eliberati de orice pareri gata formate in privinta multor lucruri. Indeosebi lucrurile astea pe care le toc eu aici cand am ragaz de scris. O sa fie cumplit de greu sa slabesc! Zice cine?! Lumea in general nu se mobilizeaza sa mearga la sala. Cine e lumea?! Degeaba ma chinuiesc sa pierd din greutate, caci statisticile…. Cui ii pasa? Noi nu suntem statistici si nici norme si nici scenarii gata facute. Pai n-am dreptate? 🙂

unnamed-67