incerc o relatie cu aceasta paine. cica de secara si, minune pentru America, fara zahar! vreun sfat ca sa ne mearga bine impreuna? sau credeti ca nu suntem compatibile? voi ce paine mancati? daca mancati…

incerc o relatie cu aceasta paine. cica de secara si, minune pentru America, fara zahar! vreun sfat ca sa ne mearga bine impreuna? sau credeti ca nu suntem compatibile? voi ce paine mancati? daca mancati…
arata bine painea….e buna la gust?eu imi fac singura de cele mai multe ori paine din faina integrala si tarate…pun si seminte de floarea siarelui,in si uneori si de dovleac.nu ma compliccu crescutul painii,pun drojdie o las maxo jum d ora la crescut pentru ca o fac felii.intind o foaie d aluat si tai felii fac moele cu furculita..si iese demential d buna..o parte poti pune in congelator…si daca o vreau proaapata ca scoasa din cuptor o pui in prajitor si e super buna.asa stiu sigur c am pus in ea si nu iti ia mult timp sa o faci…dar merita
Mie mi-au fost utile multe articole de aici.
http://www.getfit.ro/alimentatie/20-de-motive-pentru-a-renunta-la-paine.html
Din asta mai mananc si eu cand gasesc. Am inteles ca ar fi cea mai ” low carb” daaaar problema este ca e cam grea o felie si te poti pacali usor la cantitate. In Romania ti-as recomanda painea grau intreg de la Vel Pitar. Mi se pare ca e singura cu adevarat integrala.
@Antzu: e tare buna la gust. da, si eu ar trebui sa fac, dar mi-e cam lene, recunosc.
@Ioana: si eu am gasit articole interesante acolo, dar pe cuvant daca mai pot cu X motive sa renuntam la si la si la. Si sa mancam ce? Fiecare vine cu cate o teorie ca sa mai scoatem cate un aliment din mesele noastre. Ok, sunt de acord cu zaharul, sunt de acord cu grasimi, prajeli, si alti demoni culinaricesti, chiar si cu lactatele (o parte din ele). Dar zau daca a mai ramas un singur aliment neatacat. Inclusiv legumele si fructe sunt rele, in multe „clasamente”.
@Adina: pe asta scrie gramajul si nr de calorii pe felie, deci nu ma pot pacali. In Ro nu-mi placea Vel Pitar, mancam o painica integrala cu seminte de la o firma din Sibiu al carei nume nu mi-l amintesc acum. Super buna. Dar nu se gasea peste tot in Bucuresti.
De cand ma stiu,mi-a placut la nebunie painea(alba,pufoasa si calda/apoi de secara,ca sa mananc mai putina).Am diminuat cantitatile de paine ingerate zilnic pana la 3 felii(ultima „placuta” fiind cea de la Vel Pitar-grau intreg);dar,tentatia e mare,cand ai ceva bun de mancat pe paine(gen salata de vinete cu maioneza,pe care o ador) si lupta era foarte grea cu mine insami.Asa ca,nu mai cumpar paine,nu tin in casa,in consecinta nu mai mananc deloc de circa 2-3 luni.
ti se pare ca trebuie sa scoatem multe din alimentatie fiindca am introdus mult prea multe in ultimii ani:)
sa ne gandim cum era acuma 20-30 de ani (de atunci in fiecare an creste incidenta la cancerul de copii cu 1%/an -doar un exemplu, si a crescut procentul pers alergice cu 30%, etc.) : mic dejun simplu, apa, apa, pranz usor, apa, apa, cina usoara, nani – se umbla mult pe jos, nu existau rontaieli si prostii, atatea sucuri false, atatea dulciuri, toata mancarea se gatea in casa, doar de sarbatori se faceau mese bogate. Simplu, putin, de calitate…acuma am introdus 1000 de chestii si am vrea sa fim la fel de sanatosi si slabuti. Nu se poate si pe cal si pe jos, se poate intr-un fel doar:)
*aici ai un link care te duce la un articol bine documentat ce face trimitere la multe altele – apropo de grau – http://blog.steveskojec.com/2012/03/16/is-wheat-bad-for-you/
Eu cred ca gustul se educa – totul tine de obisnuinta. Si eu mancam in urma cativa ani paine, nu exagerat, dar mancam. Inca si prajita. Si mama ma intreaba acum „vai, dar de ce nu mai mananci si paine”. Pai…de ce sa mananc? La ce e buna paine, in afara de gust, de pofta?
Acum m-am obisnuit sa imi pun intrebarea, de fiecare data cand cumpar ceva: ce nutrienti imi ofera acest aliment si ce beneficii as avea in urma consumului? Daca te uiti pe eticheta la acea paine, afli si raspunsul. Dar inteleg, fiecare are o „guilty” pleasure, important este sa nu abuzam. Daca mai faci si sport, poti sa iti mai permiti si astfel de gustari. Daca tot mananci o felie de paine, macar trebuie asociata cu ceva sanatos. De exemplu in Danemarca se mananca smørrebrød – dar cu somon si verdeata. Nu cu cartofi si carne, cum e la noi in Ro.
Important este sa constientizam ce mancam, ce ne face bine si ce ne face rau. Si cat mai putin stres 🙂 Nu se intampla nimic daca mancam o felie de paine, o bucata de ciocolata. Daca stim sa alegem varianta mai putin nociva si sa compensam dupa aceea cu sport.
Eu stiu ca nu e recomandat sa renunti definitiv la paine. chiar azi am vazut o emisiune la tv in care era invitata o dna doctor care mi-a predat si mie nutritie(sunt studenta la asistenta medicala, in cadrul facultatii de medicina) si care spunea ca este bine sa mancam putina paine(50 grame) la fiecare masa, pentru ca aceasta ne tine de foame pana la urmatoarea masa.